Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Helmut Claas ja Cyril Keller saivat tunnustusta

USA:n konevalmistajien yhdistys on päättänyt kunnioittaa kahta vuoden sisällä kuollutta ja konevalmistuksen alalla ansioitunutta henkilöä ja ottaa heidät kunniagalleriaansa.
Helmut Claas kuvattiin vuonna 2014, kun yhtiön konepajalta 75 vuotta aikaisemmin valmistunut itsesitoja entisöitiin. Kuvassa entisöinnin toteuttanut työryhmä vasemmalta lukien:  Ernst Reineke, Helmut Claas, Ludger Weber, Bernhard Laumann ja Martin Beckmann.
Helmut Claas kuvattiin vuonna 2014, kun yhtiön konepajalta 75 vuotta aikaisemmin valmistunut itsesitoja entisöitiin. Kuvassa entisöinnin toteuttanut työryhmä vasemmalta lukien: Ernst Reineke, Helmut Claas, Ludger Weber, Bernhard Laumann ja Martin Beckmann. Kuva: Valmistaja

USA:n konevalmistajien yhdistys (Assosiation of Equipment Manufacturers) on ottanut kunniagalleriaansa kaksi konevalmistuksen alalla huomattavan ansioitunutta henkilöä: toinen heistä on tämän vuoden alussa kuollut Helmut Claas ja toinen liukuohjatun kuormaajan keksijä Cyril Keller, joka kuoli 28. lokakuuta viime vuoden puolella.

Cyril Keller keksi nykyisin Bobcat-kuormaajana tunnetun konetyypin yhdessä veljensä Louisin kanssa. Louis kuoli vuonna 2010 ja on jo aikaisemmin valittu tähän kunniagalleriaan. Cyril Kelleristä on kirjoitettu Koneklassikot 2/2021 Bobcatin keksimisestä kertoneessa artikkelissa Lantaongelman ratkaisu.

Helmut Claasin urasta voit lukea tästä:

Helmut Claasin uran vaiheet