Ensimmäinen kaivinkone rakennettiin lähes 200 vuotta sitten – samalla periaatteella toimivia kiinteän alustan kaivinkoneita tehtiin 70 vuotta

Ensimmäinen kaivinkone rakennettiin lähes 200 vuotta sitten. Alkuaikoina sitä kutsuttiin konelapioksi lähinnä siksi, että keksijän ajatuksena oli ollut rakentaa mekaaninen lapio, joka tekisi sadan lapiomiehen työn.
Tilaajalle
Otisin ensimmäisestä kaivinkoneesta ei ole säilynyt yhtään alkuperäistä kuvaa tai piirrosta, mutta vuonna 1841 tehdyssä piirroksessa esitetyn koneen katsotaan kuvaavan suhteellisen tarkasti Otisin kaivinkoneen kolmatta versiota. Koneen alusta on tehty puusta ja höyrykattila on alustan takaosassa. Puusta on valmistettu myös kolmionmuotoinen nostopuomi. Se kääntyy sivusuunnassa  180 astetta valurautaisen keskipylvään varassa. Kääntämistä varten nostopuomin yläpäässä on puolikaaret, joihin kääntörummulta tulevat ketjut on kiinnitetty. 1,1 kuution kauha on kiinni varressa, jota voi ketjukoneiston avulla liikuttaa koneesta poispäin ja takaisin. Tätä varten on nostopuomissa ollut pieni höyrykone. Alkuperäisestä piirroksesta oli jätetty pois muun muassa tämä höyrykone sekä koneen takaosassa sijainnut höyrykattilan vesisäiliö ja koneistoa suojannut katos. Oheinen kuva on tehty vuoden 1841 piirroksen pohjalta.