Helmut Claasin uran vaiheet

Helmut Claas oli isänsä perustaman maatalouskoneita valmistavan yrityksen ylimmässä johdossa 30 vuotta, jona aikana yritys koki huomattavan kasvun.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Helmut Claas syntyi Harsewinkelissä, Saksan Nordrhein-West-falenin osavaltiossa vuonna 1926. Hänen isänsä August Claas oli maatalouskonevalmistaja Claasin perustaja, mikä asia pitkälti määritti Helmutin elämän kulkua. Tuohon aikaan yritys oli vielä suhteellisen pienikokoinen valmistaja, työntekijöitä oli silloin satakunta.

Helmut aloitti koneasentajan oppipoikana 1930-luvulla metallityön ja metallivalun opiskelun, ja lähti myöhemmin opiskelemaan koneinsinööriksi Hannoverin teknilliseen yliopistoon. Valmistuttuaan hän opiskeli vielä vuoden ajan maataloutta Ranskan kansallisessa maatalousoppilaitoksessa Pariisissa. Helmut Claas tuli töihin yrityksen pääkonttoriin vuonna 1957, 32-vuotiaana, ja hänestä tuli suunnitteluosaston johtaja vuonna 1962.

Opiskelu Pariisissa ja sen jälkeinen parin vuoden työskentely Claasin Ranskan myyntiyhtiössä oli aivan erityisellä tapaa merkityksellinen vaihe hänen myöhempää uraansa ajatellen. Hän sai kokemuksensa kautta luontevan kosketuksen ranskalaiseen yhteiskuntaan ja ihmisiin. Tämä oli tärkeää yritykselle, jolle Ranska oli tärkeä markkina-alue ja myöhemmin merkityksellinen myös sinne sijoitettujen tuotantolaitosten vuoksi.

Ei siis ole mikään yllätys, että Helmut Claas on sittemmin kohotettu Ranskan Kunnialegioonan ritariksi tunnustuksena ponnisteluista ​​Ranskan ja Saksan välisessä yhteistyössä. Helmut Claas huolehti myös suhteista Isoon Britanniaan. Hänellä oli maatila Trostonin kylässä Suffolkin piirikunnassa, vain 90 kilometriä Lontoosta itään.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vuodesta 1978 alkaen Helmut Claas oli yhtiön johtokunnan jäsen ja vuodesta 1995 hallintoneuvoston puheenjohtajana. Häntä on luonnehdittu käytännönläheiseksi johtajaksi. Kun häneltä eräässä tilaisuudessa kysyttiin, mikä on ollut yrityksen kasvun ja menestyksen salaisuus, oli Helmut Claas vastannut, että ei ole mitään salaisuutta: täytyy vain olla hyviä ideoita ja motivoituneita ihmisiä.

Helmut Claasin tytär Cathrina Claas-Mühlhäuser otti isänsä paikan hallintoneuvoston puheenjohtajana vuonna 2010 ja johtaa Claasin päätöksentekoa ja kehittämistä.

Helmut Claas kuoli 5.1.2020.