Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Tehostamisella tulosta

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Työn tai organisaation tehostaminen herättää usein hieman kolkkoja mielikuvia. Asia koetaan helposti toiminnan supistamiseksi tai henkilömäärän pienentämiseksi. Pienissä ja keskisuurissa maarakennus- tai kiinteistöhuoltoalan yrityksissä toimintaa voidaan kuitenkin tehostaa vähemmänkin radikaaleilla toimilla.

Rakennuskonevalmistajat ovat tunnistaneet tehottomuuden jo aikaa sitten, ja nykykoneet ovat tässä suhteessa parempia kuin ennen – eniten parantamista työn tehostamisessa olisikin työmaatasolla. Lääkkeeksi tarjotaan esim. tehdasasenteisia koneohjausjärjestelmiä ja kaivuavustimia, joilla kokematonkin kuljettaja voi parantaa tuottavuuttaan.

Toisaalta tuottavuutta, ja samalla katetta, on mahdollista nostaa uusilla työmenetelmillä ja laitteilla. Esimerkiksi tässä lehdessä esiteltävällä lumikauhan ja hiekoittimen yhdistelmällä ajokertoja saadaan merkittävästi vähennettyä.

Ja kevyemminkin voi aloittaa: jo pelkästään tyhjäkäynnin vähentäminen ja työtapojen pienet parannukset vähentävät hukkatyötä ja samalla myös päästöjä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Työmaan tarkempi suunnittelu maksaa itsensä hiljalleen takaisin – onneksi myös maahantuojat tarjoavat koulutusta tälläkin saralla. Kyse ei ole pelkästään yrityksen taloutta parantavista toimista, vaan samalla tulee tehtyä myös ekoteko.