Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Käyttäjäkommentti: John Deere 6300 vm. 1995

Suomusjärvellä asuva Anssi Jalonen on omistanut John Deere 6300 -traktorin seitsemän vuoden ajan.
John Deere 6300 vuosimallia 1995.
John Deere 6300 vuosimallia 1995. 

”Tarvitsin vähän uudempaa traktoria ja netin kautta löytyi tämä Jontikka. Se on vuosimallia 1995. Tämä tuli minulle ykköstraktoriksi.”

Traktorissa oli ostettaessa etunostolaite valmiina. Se on tärkeä varuste, sillä lumenauraukset ovat merkittävä osa tällä traktorilla tehtäviä töitä. ”Etunostolaite tässä on niin järeä, ettei sitä varmaan rikki saa. Etukuormaajahan ei näissä auraushommissa kestäisi,” sanoo Jaatinen.

Käyttökokemukset ovat John Deerestä olleet pääasiassa myönteisiä ja traktori on ollut luotettava. ”Onhan tässä tietysti jotain pikkuvikaa kerinnyt olemaan. Tällä hetkellä sähköisessä nostolaitteessa on jotain vikaa ja se ei aina tahdo toimia. Voimanoton nuppia saa myös välistä koittaa useampaan kertaan saada toimimaan ennen kuin se menee päälle. Tietysti tässä on enemmän kaikenlaista sähköä ja muuta tekniikkaa, joten on luonnollista, että vikapaikkojakin on enempi.”

Nelilitraisen turbomoottorin kulutus on sopivalla tasolla ja myös Jaatinen on ollut taloudellisuuteen tyytyväinen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Eihän tämä niin kovin vääntävä ole. Tässähän on vaan 90 hevosvoiman moottori. Kohtuullisella kulutuksella toki menee. Mittasin taannoin kärrynhakureissulla, mitä tämä ottaa ajossa. Maantiellä meni noin 10 litraa tunnissa. Tämähän kulkee siinä neljää kymppiä ja vähän ylikin.”

”Jokaisella on ne traktorit, joihin on eniten tykästynyt. Minulla se on ollut noi Natikat. Mutta tähän Jontikkaan minä olen ollut hirmu tyytyväinen,” sanoo Anssi Jaatinen yhteenvetona seitsemän vuoden työskentelystä John Deerellään.