Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Husseinin tykki

Britannian tulli takavarikoi vuonna 1990 Irakiin matkalla olleita putkia. Ne oli asiakirjoissa merkitty öljyputkiksi, mutta todellisuudessa putket olivat tarkoitettu Irakin johtaja Saddam Hussein käynnistämään salaiseen hankkeeseen. Sen päämääränä oli kehittää ennen näkemätön supertykki. 

Samoihin aikoihin turkulainen konepaja alkoi valmistaa pudotusjärkälelaitteita ja niihin kuuluvia erikoisia putkia näkyi konepajan pihalla. Samankaltaisuus oli ilmeinen ja pudotusjärkälelaite sai lempinimen ”Husseinin tykki”. Oikea myyntinimi tämän turkulaisen yrityksen tykillä oli AM-dropper.

Tuotteen alkutaipaleella oli paljon vastoinkäymisiä. Suurimmat ongelmat liittyivät materiaalien kestävyyteen ja tartuntalaitteen toimintaan. Laitteeseen liittyvät selvät edut kuitenkin motivoivat jatkamaan kehitystyötä ja idea säilyi hengissä. 

Nykyisin on Suomessa ainakin kaksi valmistajaa, jotka myyvät pudotusjärkälelaitteita. Toinen on tässä artikkelissa mainittu Mep Steel Oy ja toinen vastaavia laitteita myyvä yritys on Ecofer Group, joka myy laitettaan nimellä Ecofer Dropper.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

 

Jussi Laukkanen