Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Camilla Kuivalainen päätyi hevosalalta maarakennusyrittäjäksi – korona-aika on tuonut lisää töitä

Vihtiläinen 32-vuotias maarakennusyrittäjä Camilla Kuivalainen vaihtoi hevostenhoidon maarakennukseen. Poikkeusajat ovat parantaneet työtilannetta. Hevoset ovat edelleen Kuivalaisen harrastuksena.
Kuva: Arto Turpeinen

Miten päädyit maanrakennusalalle?

Aiemmin työskentelin hevostenhoitajana. Vaikka olin palkkaluokassa varsin ylhäällä, niin silti tuntipalkka oli huono. Maarakennusalalle päädyin ihan tuurilla vuonna 2007. Soitin pariin automaalaamoon ja hain roskakuskinkin hommiin – lopulta eräästä maarakennusfirmasta tärppäsi. Mitään en osannut, kaikki oli uutta ja jännittävää. Nyt yritykselläni KuCa Kaivaa Oy:llä on kolme kaivinkonetta ja kuorma-autoa ja pari pyöräkuormaajaa.

Alan hyvät ja huonot puolet?

Missään välissä ei ole tullut mieleen, että tekisin jotain muuta. Työ on ollut palkitsevaa. Parasta on nähdä, kun työmaalla tapahtuu silminnähtäviä muutoksia, ja voin ylpeänä katsoa tehneeni tuonkin pihan. Ulkotöissä voi tietenkin välillä sataa räntää – eihän työ silloin luksusta ole.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Onko alalla tapahtunut erityisiä muutoksia?

Teemme pääasiassa piha- ja salaojaremontteja. Korona on vaikuttanut työtilanteeseen, sillä etätöihin siirtyneet ihmiset ovat innostuneet remontoimaan pihojaan, joten tilauskanta on kasvanut. Naisten määrä alalla ja kuorma-autojen kuljettajina kasvaa jatkuvasti. Asiakkaiden mukaan tekijän sukupuolella ei olekaan väliä, vaan työt sujuvat yhtä hyvin.

Mielestäni oppisopimuskoulutus on osoittanut toimivuutensa. Koulutuksesta ei ole hyötyä, jos harjoittelujaksoilla päädytään siivoamaan hallin lattioita. Välillä ihmettelen, kuinka koulusta valmistuu oppilaita, jotka eivät ymmärrä edes koneenkäytön perusasioita, kuten sitä, että kaivinkonetta käännettäessä pitää keventää teloja.

Lue myös edellinen Hän-esittely:

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Televisiosta tuttu Markku Saukko on maanrakennusalan ammattilainen – työn lomassa onnistuu myös yhteisselfiet kuraisissa vaatteissa