Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

BrakeClean-jarrupuhdistaja apuun moottorin kylmäkäynnistyksiin

BrakeClean-jarrupuhdistajaa löytynee lähes jokaisen pajan hyllystä. Rasvanpoiston lisäksi kliineri toimii myös hyvänä apukäynnistimenä ja ryyppynä kaasutinkäyttöisille bensiinimoottoreille, myös pakkasella.
Jarrujen puhdistamiseen käytettävää "jarrukliineriä" voi käyttää myös bensiinimoottoreiden käynnistyksessä apuna. Samalla aine myös puhdistaa kaasuläppiä ja kaasuttimen kurkkua.
Jarrujen puhdistamiseen käytettävää "jarrukliineriä" voi käyttää myös bensiinimoottoreiden käynnistyksessä apuna. Samalla aine myös puhdistaa kaasuläppiä ja kaasuttimen kurkkua. Kuva: Julius Pietarinen

Jos tankin bensiini on seissyt pitkään ja menettänyt ominaisuuksiaan, voi cleaneri lisätä sylinterilämpötilaa sen verran, että esimerkiksi vanha ruohonleikkuri saattaakin lähteä käyntiin. Sekunnin suihkaus pullosta suoraan kaasuttimen kurkkuun riittää usein kertomaan, aikooko moottori todella käynnistyä.

Liika cleaneri syrjäyttää hapen, joten määrää kannattaa lisätä vähitellen. Liian nopean palamisen aiheuttamaa nakutustakaan ei tarvitse perusmoottorissa pelätä. Käynnistymättömissä ruiskumoottoreissa cleanerilla voi lähinnä todeta polttoainejärjestelmän viallisuuden ja sytytysjärjestelmän toimivuuden, jos moottori hörähtääkin hetkellisesti. Ilmansuodatin kannattaa ottaa pois, jos moottori päättääkin ampua tulta kaasuttimen suuntaan; auki jäävän imuventtiilin ja/tai väärin ajoitetun sytytyksen vuoksi.

Juuri kasatun moottorin sytytysjärjestelmän ajoituksen testaaminen on turvallisempaa Cleanerillä, koska kaasuttimessa ei tarvitse olla bensiiniä.