Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Hyötytieto avuksi vaihtokonekauppaan - Koneviestin arkistosta löydät paljon vaihtokoneasiaa

Vaihtokoneen ostoon liittyy aina uuden koneen ostoa enemmän riskejä. Kokosimme infopaketin Koneviestissä julkaistuja juttuja ja eri juttutyyppejä, joista voit saada arvokkaita vinkkejä vaihtokoneen hankintaan.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Käytettyjen koneiden kauppoja tehdään huomattavasti enemmän kuin uusien, mutta silti niistä kerrotaan lehdissä huomattavasti vähemmän kuin uusista koneista. Käytetyn koneen osto on myös huomattavasti vaikeampaa kuin uuden, sillä ostajan on löydettävä omiin tarpeisiinsa sopiva konemerkki ja malli, jonka hinta ja kunto ovat juuri sopivasti tasapainossa.

Vaihtokoneen osto on periaatteessa helppoa, sillä internetin ihmemaailma, koneliikkeiden sivut sekä erilaiset markkinapaikat ovat täynnä tavaraa. Koneviestin sivulla on linkki KoneAreena -vaihtokonesivustolle, josta löytyy esimerkiksi lähes 800 työkonetta.

Tavaran paljous ei kuitenkaan auta, koska koneen tekninen kuvaus on yleensä tilanpuutteen vuoksi – tai myyntiteknisistä syistä – johtuen hyvin suppea.

Teknisiä tietoja ja hintoja löytyy KV Konevertailusta

Tarkkojen teknisten tietojen löytäminen on usein hyvin hankalaa, mutta vielä hankalampaa on löytää koneiden hintoja.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Koneviestin Konevertailusta löytyy 18 koneryhmää, joissa on näihin ryhmiin kuuluvien koneiden teknisiä tietoja sekä myyntihinnat vuodesta 2012 lähtien.

Koneviestin arkisto auttaa

Koneviesti on yli 60-vuotisen taipaleensa aikana kirjoittanut lukuisia vaihtokoneiden ostoon liittyviä artikkeleita. Niissä annetaan vinkkejä kohdista, joissa ostajan kannattaa kiinnittää eri konetyypeissä huomioita – tela-alustaisen kaivurin tai traktorin kriittiset kohdat ovat hyvin erilaisia.

Kaikkia näillä aukeamilla esiteltyjä juttuja pääset lukemaan kirjoittamalla Koneviestin nettisivujen hakukenttään sanan "vaihtokonejuttu".

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Arkiston haku on kaikkien vapaasti käytettävissä, mutta juttujen lukeminen edellyttää kirjautumista sivustolle – jos et ole kestotilaaja, niin helpoiten saat jutut luettavaksi Koneviesti Digi -tilaajana. Saat toistaiseksi Koneviesti Digin edulliseen kampanjahintaan 8,90 €/kk (norm. 11,90 €/kk).

Kokemuksia ja faktaa käytetyistä traktoreista

Aloitimme Koneviestin numerossa 4/2017 juttusarjan käytettyjä traktorimalleja koskien. Ajatuksena on esitellä jo hieman vanhempia, mutta edelleen aktiivikäytössä olevia suosittuja traktorimalleja kehityshistorioineen, tyyppivikoineen ja käyttäjäkokemuksineen.

Tätä artikkelisarjaa täydennämme jatkossa ottamalla esittelyyn lisää mielenkiintoisia traktorimalleja.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Esimerkkejä koneen hankintakanavista

Käytettyjä koneita voidaan hankkia monesta eri paikasta, kuten liikkeistä, yksityisiltä myyjiltä, huutokaupoista tai ulkomailta. Koneviestissä 8/2018 kerromme kokemuksia maatalouskoneen hankkimisesta ulkomailta. Numerossa KV 15/2016 kerroimme Lempäälän Real Parkissa järjestetystä Ritchie Brosin huutokaupasta, jossa esimerkiksi traktorit vaihtoivat omistajia hyvinkin kohtuullisilla hinnoilla.

Vanhempikin kone käyttökuntoon

Olemme myös useampaan otteeseen esitelleet projektikuntoisena hankitun käytetyn koneen kunnostamista takaisin käyttökuntoon ja kertoneet näiden koneiden käyttäjäkokemuksia. Näistä jutuista esimerkkeinä toimivat 2/2018-numerossa julkaistu juttu vanhemman polven Claas Jaguar -ajosilppurin peruskunnostuksesta sekä numerossa 8/2018 julkaistu kertomus vuosimallin 1985 MB-trac-traktorin kunnostuksesta.

Hyödyllistä tietoa vanhemmista koneista

Esimerkiksi Koneviestin numero 2/2017:n weteraanijuttuna oli Ford 3000 Super Dexta SoS (Select-o-Speed). Lehden viimeisiltä sivuilta löytyvissä Weteraaniartikkeleissa on esitelty kunkin esittelyvuorossa olevan mallin yleisimmät hyvät ja huonot puolet ja tekniset tiedot vakiovarusteista täytösmääriin.

Kestotilaaja – aktivoi tunnuksesi!

Näillä aukeamilla olevat esimerkkiartikkelit ovat veloituksetta Koneviestin kestotilaajien luettavissa Koneviestin arkistosta osoitteessa www.koneviesti.fi. Jos et ole ottanut vielä tunnuksiasi käyttöön, ota jo ennakkoon asiakasnumerosi – ei siis lehden takakannessa oleva tilausnumero – esille.

Asiakasnumeron löydät helpoiten Koneviestin laskusta, tai soittamalla tilaajapalveluun, puhelin 020 413 2277 (arkisin kello 8–21). Lisätietoa tunnusten luomisesta löydät Näin luot käyttäjätunnukset -artikkelista. Koneviestin nettisivuilta Lisämateriaali-osiosta löydät videon, jossa on ohjeet käyttäjätunnuksen luomiseen.

Lue KV Plus -artikkeli käytetyn koneen ostamisesta Kannattaako käytetty kone ostaa Suomesta vai tuoda se ulkomailta? (KV 8/2019) sekä KV Plus -artikkeli omistajavaihdoksesta ja siihen liittyvistä vakuutusmaksuista Vakuutusmaksun unohtaminen voi käydä kalliiksi — Älä unohda omistajanvaihdosta (KV 8/2019)!