Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Saksileikkureilla helpotusta hydrauliikkaletkujen katkaisuun

Hydrauliletkujen katkaisuun monet kotisepät ja koneyrittäjät käyttävät maasto-olosuhteissa tai kotiverstaissa kirvestä tai kulmahiomakonetta.
Saksileikkuri jättää hydrauliletkun pään siistiin kuntoon, minkä ansiosta kierrettävien tai puristettavien liittimien asentaminen on helpompaa ja varmempaa.
Saksileikkuri jättää hydrauliletkun pään siistiin kuntoon, minkä ansiosta kierrettävien tai puristettavien liittimien asentaminen on helpompaa ja varmempaa. Kuva: Tommi Hakala
Saksileikkuri
Saksileikkuri Kuva: Tommi Hakala

Yleisimpien 3/8”- ja ½”-letkujen katkonta kirveellä litistää letkua ja hankaloittaa sen vuoksi ahtaampien kierrettävien tai puristettavien liittimien käyttöä. Kulmahiomakone puolestaan likaa letkun sisältäkin, sekä pärsii vahvisteverkkoa – jolloin liittimen päälliholkin saaminen riittävän pitkälle on hankalaa.

Ongelman ratkaisuna alle puolen tuuman letkuilla voi käyttää vaijerin katkaisuun tarkoitettuja saksileikkureita. Esimerkiksi kuvan 600 mm pituuden leikkurit löytyivät Puuilosta hyvin edulliseen 29,90 euron hintaan. Järjen kanssa niitä käyttäessä letkut katkeavat siististi ja pää jää pyöreän malliseksi. Samalla vahvikekudokset eivät pärsäänny ja päälliholkki asettuu letkun päälle kivutta.