Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Fendtillä on kovat tavoitteet

Maatalouskoneteollisuudella on mennyt viime vuosina hyvin. ”Myynti kääntyi nousuun vuonna 2015, mutta nyt taitaa huippu olla jo saavutettu”, arveli Fendtin pääjohtaja Paffen.

Koneiden toimitusmäärät ovat laskeneet tämän vuoden aikana, mutta se voi johtua myös Eurooppaa vaivaavasta kuivuudesta ja komponenttipulasta, joka on pidentänyt toimitusaikoja. Viime vuoden lopussa rekisteröitiin runsaasti sellaisia traktoreita, jotka eivät täyttäneet tämän vuoden alusta voimaan tulleita uusia määräyksiä.

Saksan markkinoilla on tapahtunut yllättäviä muutoksia, jotka voivat osittain johtua edellä mainituista tekijöistä. Fendt on noussut yli 20 vuoden jälkeen ykköseksi ohi John Deeren, Claas on ohittanut Deutzin ja kivunnut kolmanneksi. Valtra on tehnyt historiaa ohittamalla Massey Fergusonin vuoden 2018 ensimmäisellä puoliskolla.

Fendt on julkaissut 2020-strategiansa, joka on erittäin kunnianhimoinen. Tavoitteena on nostaa Fendtin valmistusmäärä 20 000 traktoriin vuonna 2020, mikä merkitsee yli 3 000 kappaleen – lähes 20 prosentin – kasvua tämän vuotiseen 16 800 kappaleen tuotantoennusteeseen nähden.

Tavoitteen saavuttaminen edellyttää markkinaosuuden nostoa Euroopassa sekä todella nopeaa kasvua USA:n ja Australian markkinoilla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Euroopan markkinat ovat noin 170 000 traktoria, josta Fendtin osuus on ollut noin 8–9 prosenttia. Sen olisi noustava 10 %, jotta 20 000 Fendt-traktorin myynti vuonna 2020 onnistuisi.

Haasteellisen tavoite on asetettu oletettavasti siksi, että Fendt myi Pohjois-Amerikassa viime vuonna 850 traktoria, mikä oli merkittävä lisäys aiempiin vuosiin nähden. Tavoitteena on myydä 2 500 traktoria Pohjois-Amerikkaan.

Fendt on kasvattanut tuotevalikoimaansa merkittävästi, koska sen tavoitteena on olla ns. Full Liner. Tämän hetkisen sortimentin suurin aukko on muokkauskoneiden puute.

Agco panostaa tarkkuuskylvöön. Se osti viime vuonna kanadalaisen Precision Planting -yrityksen, joka valmistaa ja myy sähköllä toimivia tarkkuuskylvökoneita, jotka on tarkoitettu maissin, soijan, rapsin ja erilaisten papujen kylvöön. Kiinnostus viljakasvien tarkkuuskylvöön on myös kasvussa, mutta kallis tekniikka laimentaa intoa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uolevi Oristo