Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Agrotechnology from Finland -yhteisosasto

Tekesin ja Finpron yhdistyessä syntynyt Business Finland on avittanut suomalaisia maatalouskonevalmistajia vientimarkkinoiden avaamisessa ja laajentamisessa. Toiminta on tapahtunut Agrotechnology from Finland -ohjelman alla ja siihen on osallistunut ohjelmakauden aikana noin 40 yritystä.

Kolme vuotta toimineella Agrotechnology from Finlandilla on tänäkin vuonna yhteisosasto Eurotierissä ja sen kautta messuille osallistuu nyt kuusi yritystä – Antti-Teollisuus, Farmtools, Demeca, JPT-Industria, Kometos sekä Metallipalvelu Hartikainen.

”Ohjelman päätavoitteena on ollut kasvattaa agroteknologiayritysten vientiä valituille kohdemarkkinoille sekä lisätä toimialan kansainvälistä tunnettuutta”, Agrotechnology from Finland -ohjelman johtaja Elina Puszkarzewicz sanoo.

Kolmivuotinen ohjelma päättyy tämän vuoden lopussa, mutta yhteistyö toimialan kansainvälistyvien yritysten kanssa jatkuu. Esimerkiksi Puszkarzewicz nostaa SAMPO-kampanjan, jossa kehitetään valmistavan teollisuuden toimintaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”SAMPO-kampanja tarjoaa yrityksille rahoitusta, verkostoja sekä kansainvälistymispalveluja. Tavoitteenamme on auttaa suomalaisia yrityksiä kasvamaan nopeammin ja kehittämään innovaatioistaan kansainvälisiä menestystarinoita ”, hän sanoo.

Matti Turtiainen