Turvetöissä säätilalla on suuri merkitys — katso, miten palaturpeen nostoprosessi etenee

Pohjanmaan Biolämpö Oy toimittaa sopimusperusteisesti poltettavaa energiaa muutamaan isoon lämpölaitokseen ja vuodessa toimitetaan noin 1000 rekallista poltettavaa materiaalia. Palaturpeen nosto ja varastointi on yksi työvaihe kokonaisuudessa, jotta lämpöä saadaan verkkoon toimitettua.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Palaturvetta aletaan nostamaan keväällä heti kun suo kantaa. Keväällä suhteellinen kosteus on yleensä alhaisin ja palat kuivuvat tuulessa ja auringossa. Ennen juhannusta on yleensä parhaat kelit nostaa turvetta. Kun palat ovat kuivuneet, ne nostetaan perävaunuun kuljettimella. Kun kuivat palat on kerätty, nostetaan seuraava erä kuivumaan. Turvetta saadaan hehtaarilta kerättyä huonona vuonna 200 m3 ja hyvänä 1000 m3.

Palakasa tehdään paikkaan, josta se voidaan lastata kuorma-autoon. Kuorma-autolla palat kuljetetaan Alavudelle, jossa turvepalat ja muut materiaalit sekoitetaan sopivassa suhteessa, jolloin lämpölaitosten kattiloissa saadaan paras mahdollinen hyötysuhde.

Lue artikkeli Pohjanmaan Biolämpö Oy:stä:

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Turve on ollut monen lämpölaitoksen polttoaine — ”Talvella energiahinnat nousevat ja energiasta tulee pulaa”, ennakoi turveyrittäjä