Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Baltian maiden metsätaloudessa metsät järeämpiä harvestereita tarvitsevia – kuormatraktoreissa kaikkia kokoluokkia ostetaan

Komatsu Forest Oy:n Baltian myyntipäällikkö Markku Tuomikoski näkee työssään, miten monipuolisella kattauksella metsäkoneita ostetaan Baltian maissa. Paksuoksaiset männyt ja lehtipuut vaativat järeiden hakkuupäiden käyttöä – mutta pehmeät turvemaat pienempiäkin kuormatraktoreita.
Kuvassa Komatsu Forestin Baltian myyntipäällikkö Markku Tuomikoski.
Kuvassa Komatsu Forestin Baltian myyntipäällikkö Markku Tuomikoski. Kuva: Tommi Hakala
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Markku Tuomikoski kertoi Koneviestille Baltian metsäkonemarkkinoista.

”Baltiassa metsäkoneiden myyntimäärä on arviomme mukaan lähellä 200 kappaletta vuodessa. Niistä noin 80 menee Viroon, 60 Latviaan ja Liettuaan.

Komatsun osalta markkina jakautuu harvestereissa järeämmän keskikokoisen 931-mallin 6- ja 8-pyöräisten versioiden osalle, joissa on järeämpi C144-hakkuupää. Jonkin verran menee myös pienempää 901-mallistoa 8-pyöräisenä.

Kuormatraktoreissa kysyntää on jonkun verran myös kevyemmille malleille, kuten uudelle 825TX:lle ja myös 835TX-mallille. Usein ne varustellaan pehmeille maille täystelavarustuksella, keveys ja pienet pintapaineet ovat niiden valtteja.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Suosituimpia ajokonemalleja ovat keskikokoiset mallimme – 855 ja Viroon myös 875. Suurinta 895-ajokonemallia myydään myös vuosittain jonkun verran Viroon – sitä ei Suomeen metsäkäyttöön ole juurikaan myyty.”