Yritysesittelyssä Mäkilän tila - sikatila satsaa muutokseen

Johtaminen on sikayrittäjän tärkein tehtävä, jos alalla haluaa menestyä. Muutos onkin alastarolaisen Mäkilän Tilan pysyvä olomuoto. Sikalan tuotos on parantunut huomattavasti työtapojen muutoksella.
Ransucon uusin porsaskarsina on tehty porsaiden ehdoilla. Emakon alla on valurautaritilä, porsailla on muoviritilät. Tanskalaismallinen karsina, jossa emakon ritilää nostetaan imetysaikana paineilmalla, ei ole vielä Suomessa muotia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Jari Mäkilä toteaa muutoksen olevan hidasta ja aikaa vaativaa.
Jari Mäkilä toteaa muutoksen olevan hidasta ja aikaa vaativaa. Kuva: Hannu Koivisto
Mäkilän Tila Oy:n 700 emakkoa tuottavat 20 000 eläintä myyntiin.
Mäkilän Tila Oy:n 700 emakkoa tuottavat 20 000 eläintä myyntiin. Kuva: Hannu Koivisto

Kun kaartaa autolla Mäkilän pihapiiriin, saa pysyvän ensivaikutelman koko tilasta. Sikalan päässä on luhtimallinen, kauniisti koristeltu toimistorakennus. Pihapiiri on avara ja siisti. Kaikesta näkee, että töitä tehdään suunnitelmallisesti.

Sikalan puolelle mennään normaalien vaatteidenvaihtorutiinien lisäksi käsidesinfioinnin kautta. Käsihygienia suojelee sikoja ihmisten pöpöiltä. Jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu.

Jari Mäkilä on järjestelmällinen mies. Jokaisesta sikalarutiinista on olemassa dataa ja tarkat ohjeet.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Minun tehtäväni on johtaminen. Jos joudun tekemään sikalarutiineja, olen epäonnistunut varsinaisessa tehtävässäni. Läppäri on tärkeämpi työkalu kuin traktori, vaikka vanha isäntä sitä ei aina ymmärräkään”, Mäkilä naurahtaa.

Kun ohjeistus on selkeää, voidaan myös ongelmiin löytää nopea ratkaisu. Seuranta on tärkeä osa Mäkilän sikatilan menestystä – jos ei ole faktaa, ei voi kehittää.

Uudistuminen on vaikeaa

Tilalla alkoi muutosprosessi vuonna 2006, kun tilan porsaiden laatu ja määrä eivät tyydyttäneet. Myös työvoimakustannukset olivat liian suuret. Isäntä ei jäänyt täyttelemään lottolappuja, vaan ryhtyi toimenpiteisiin. Muutos alkoi Mäkilässä, kun remmiin astui hollantilainen konsultti Hans Lemmens.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Mies on pirun kallis, 650 euroa päivä, mutta tilan paras investointi. Toinen tärkeä henkilö on ollut LSO:n neuvoja Jan Vugts.”

Hans Lemmens vietti Mäkilässä aikaa yhteensä viisi viikkoa. Nykyään tuloksia seurataan joka toinen kuukausi puhelinneuvontana.

Ennen hollantilaisen konsultin tapaamista Mäkilä luuli, että muutokset tapahtuvat nopeasti. Kun Lemmens tuli tutustumaan tilaan vuonna 2007, aiheutui siitä aluksi konflikteja, kun uudet tarkat työrutiinit otettiin käyttöön. Työntekijät hermostuivat, kun koko systeemi meni uuteen uskoon.

Muutosvaihe otti aikaa ja se oli vaikea. Aluksi eläimet laitettiin uuteen järjestykseen. Koko tuotantoprosessi sai uuden alun, kun laskettiin, paljonko sikalassa voidaan tuottaa. Eläintilojen käyttöä maksimoitiin 690 emakkoon ja tavoitteet laadittiin osastoittain.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Aloita ja lopeta työ

Ensimmäinen oppi oli, että jokainen työ pitää aloittaa ajallaan ja saattaa loppuun. Uudistaminen aloitettiin siemennysosastolta, jonne tehtiin aikataulutus. Sitten synkronoitiin porsimiset ja aloitettiin pahnueiden tasaus. Rehustuksen uusiminen aloitettiin tekemällä jokaiselle sikaryhmälle omat rehukäyrät.

Perusteellinen saneeraus tarkoitti myös eläinlääkärin vaihtoa. Tämän seurauksena opeteltiin oikea-aikainen lääkitys. Viikkotyölista otettiin säännölliseen käyttöön, ja WinPig-sikalakirjanpito-ohjelman tarkempi hyödyntäminen aloitettiin tuotannonhallinta-listalla. Tiineyskartta ja emakkokortit ovat nyt käytössä joka osastolla. Myös porsimislista ja tehokkuusraportti otettiin tarkkaan syyniin.

Muutokset aloitettiin tekemällä kaikki työt tarkemmin. Tulosten viikoittainen seuranta tarkoittaa käytännössä sitä, että Jari Mäkilä tutkii joka sunnuntai edellisen viikon tiedot, tulostaa raportit ja suunnittelee seuraavan viikon. Vain yksi sunnuntai on kuuden vuoden aikana jäänyt väliin. Seurannan ansiosta asioihin pystytään reagoimaan nopeasti.

Työntekijöiden kanssa on vuorovaikutusta ja keskustelua lisätty. Myös bonuspalkkauksen käyttöönotto on motivoinut työn tekemistä. Tuloshakuisuus on tärkeä menestymisen edellytys. Kuudessa vuodessa tuotanto kehittyi 12 900 myydystä eläimestä 20 000 eläimeen. Työntekijöiden määrä putosi kuudesta neljään. Emakkomäärä nousi sadalla, 700 emakkoon.

Remontti alkaa tuotannon suunnittelusta

Rakentaminen tehdään tilalla kesäöisin. Remontti aloitetaan kalusteiden purkamisella ja pesulla. Desinfioinnin jälkeen odotetaan pari päivää, jotta paikat kuivuvat, ennen kuin uusia kalusteita asennetaan.

Remonttihommissa on hankala käyttää ulkopuolisia asentajia, koska työt joudutaan tekemään sikalarutiinien lomassa. Mäkilä ostaa tarvikkeet yleensä pieniltä toimijoilta, koska ne ovat joustavia, ja tavaraa saa virka-ajan ulkopuolellakin.

”Pienissä firmoissa on ympärivuorokautinen valmius. Siellä yrittäjät ovat yleensä työssä kiinni kalsareitaan myöten”, Mäkilä tuumaa.

Nykyaikaisilla kalusteilla on Mäkilän sikalassa tuotannon kannalta suuri merkitys. Kehitys on mennyt koko ajan eteenpäin. Uusien porsituskarsinoiden ansiosta keskimääräisestä 16 syntyneestä porsaasta liki 90 prosenttia selviää myyntiin asti.