Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Tela-alustalla kantavuutta

Maataloudessa siirtoajoja joudutaan tekemään sekä tiellä että pellolla. Tieajossa taloudelliset renkaat vaativat korkeat rengaspaineet ja toimivat huonosti pellolla. Saksalainen Annaburger on lähestynyt ongelmaa uudesta näkökulmasta ja kehittänyt ratkaisuksi tela-alustaisen perävaunun siirtoalustan, jonka päälle tieajoon sopiva perävaunu ajetaan pellolle tullessa.

Tela-alusta on hinattavissa perävaunun perässä työkohteeseen. Alusta on hydraulisesti levitettävä, kuljetusleveys on tieajossa vain 2,4 metriä, suurin sallittu siirtoajonopeus on 25 km/h. Alusta levitetään yhtä kaksitoimista ja yhtä yksitoimista hydrauliventtiiliä käyttäen. Työasennossa alustan kokonaisleveys on 5,7 metriä, mikä mahdollistaa 3,2 metrin läpiajoleveyden.

Kun yhdistelmä saapuu pellolle, kuljettaja ajaa traktorin perävaunun levitetyn alustan päälle. Vaunun seisontajarru kytketään päälle ja näin vaunun paino lepää ja liikkuu alustan kahden telan päällä, joiden kosketuspinta-ala on 4,75 neliömetriä. Valmistajan mukaan kaksiakselisen perävaunun maahan kohdistama pintapaine putoaa tela-alustan päällä kolmasosaan alkuperäisestä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tela-alusta painaa 9 000 kg ja sen kantavuus on 32 tonnia.