Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Suokone Oy:n tuoteryhmät

Tällä hetkellä tuotannossa on viisi tuoteryhmää, joilla kullakin on oma asiakaskuntansa. Tuoteryhmien yhteinen tekijä on jyrsin, joka on varusteltu kunkin tuoteryhmän tarpeiden mukaan.
Murskausjyrsinten varustaminen kovametalliterillä avasi markkinat kivennäismaiden jyrsintään, mikä kasvatti murskausjyrsinten markkinoita 1990-luvulla. Kovametalliterillä varustettuja murskaimia voidaan käyttää raivausten lisäksi myös teiden kunnostuksessa ja stabiloinnissa. Meri Chrusher -murskausjyrsimiä on tähän mennessä valmistettu lähes 2 500 kpl.
Murskausjyrsinten varustaminen kovametalliterillä avasi markkinat kivennäismaiden jyrsintään, mikä kasvatti murskausjyrsinten markkinoita 1990-luvulla. Kovametalliterillä varustettuja murskaimia voidaan käyttää raivausten lisäksi myös teiden kunnostuksessa ja stabiloinnissa. Meri Chrusher -murskausjyrsimiä on tähän mennessä valmistettu lähes 2 500 kpl. Kuva: Uolevi Oristo
MeriTractor-telatraktorissa on 16,12 litran Volvo-moottori, jonka suurin teho on 700 hv/ 515 kW ja vääntö 3150 Nm. Ajovoimansiirto on hydrostaattinen, ajonopeusalue on 0–18 km/h. Suokoneen valmistama mekaaninen voimanotto on mitoitettu 600 kW:n teholle ja siinä on POC-ylikuormakytkin. Traktorissa voidaan käyttää metalli- tai kumiteloja.
MeriTractor-telatraktorissa on 16,12 litran Volvo-moottori, jonka suurin teho on 700 hv/ 515 kW ja vääntö 3150 Nm. Ajovoimansiirto on hydrostaattinen, ajonopeusalue on 0–18 km/h. Suokoneen valmistama mekaaninen voimanotto on mitoitettu 600 kW:n teholle ja siinä on POC-ylikuormakytkin. Traktorissa voidaan käyttää metalli- tai kumiteloja. Kuva: Mikko Mäkeläinen
MeriPeat-tuoteryhmän koneita lähdössä asiakkaille. Edessä profilointijyrsin, jota käytetään tuotannossa olevan kentän muotoiluun. Takana olevalla ruuvitasaajaa käytetään turvetuotantokenttien raivaukseen ja syyskunnostukseen sekä peltojen raivaukseen. Ruuvin kierre on varustettu vaihdettavalla kulutuspaloilla mineraalimaiden käsittelyä varten.
MeriPeat-tuoteryhmän koneita lähdössä asiakkaille. Edessä profilointijyrsin, jota käytetään tuotannossa olevan kentän muotoiluun. Takana olevalla ruuvitasaajaa käytetään turvetuotantokenttien raivaukseen ja syyskunnostukseen sekä peltojen raivaukseen. Ruuvin kierre on varustettu vaihdettavalla kulutuspaloilla mineraalimaiden käsittelyä varten. Kuva: Uolevi Oristo

MeriCrusher-tuoteryhmään kuuluvat jyrsimet soveltuvat metsäpohjien, peltojen, soiden ja maa-alueiden raivaukseen ja jyrsintään sekä routaantuneen maan pehmittämiseen ja polanteen poistoon. Roottorin halkaisijat ovat 400, 500, 600 ja 800 mm. Suurin työsyvyys on noin puolet roottorin halkaisijasta. Tehon tarve riippuu roottorin halkaisijasta, leveydestä sekä kohteesta. Traktorikäyttöisten 400 mm:n roottorilla varustetun jyrsimen tehoalue on 90–150 hv, 800 mm:n MJFS-jyrsinten teholuokka on sitten jo 280–750 hv.

Jyrsimiä käytetään maataloustraktoreiden lisäksi järeillä erikoiskoneilla. Hydrauliikalla käytettävät jyrsimet on tarkoitettu kaivinkoneisiin tai pyörä- ja pienkuormaimiin. Roottorin halkaisijat ovat 400 ja 500 mm.

MeriPeat-tuoteryhmässä on koneita soiden raivaukseen ja kunnostukseen sekä pala- ja jyrsinturpeen tuotantovaiheisiin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Meri Tractor on Suokoneen valmistama erikoistraktori (KV 09/2011). Mekaanisella työkonevoimansiirrolla varustettuna MT-700 on markkinoiden tehokkain telatraktori. Järeä telatraktori on suunniteltu suuren mittakaavan raivaus- ja maanmuokkausprojekteihin.

MeriRoad-tiejyrsimet ja työkoneet puolestaan on tehty sorateiden hoitoon ja kunnossapitoon. Keski-Euroopassa on hyvin yleistä, että pahoin kuopille painunut tie kunnostetaan jyrsimällä se riittävän syvälle. Tien peruskunnostaminen on edullisempaa käyttämällä mahdollisimman paljon tienpohjassa jo olevia materiaaleja, sillä se säästää kustannuksia ja ympäristöä.

”Tien kantavuutta voidaan parantaa stabiloinnilla, ts. sekoittamalla jyrsittyyn tienpohjaan kalkkia tms. stabilointiaineita. Stabilointia käytetään Suomessa lähinnä ramppien ja isojen piha-alueiden teossa, mutta menetelmää kehitys ja soveltaminen tiekäyttöön on meillä vielä alkuvaiheessa”, toteaa Meriläinen

MeriCare-ryhmä huolehtii Suokoneen tuotteiden huollosta ja varaosapalvelusta. Suokoneen työkoneet ovat hyvin pitkäikäisiä. Tänäkin päivänä Suokone toimittaa varaosia 1980-luvun alkupuolella valmistettuihin koneisiin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Urakoitsijat peruskunnostavat ja muuttavat käytössä olevaa kalustoaan kulumisen sekä käyttökohteiden muuttumisen vuoksi. Kattava varaosapalvelu ja mahdollisuus päivittää kone muuttuvien tarpeiden mukaan parantavat koneiden jälleenmyyntiarvoa.

Katso alla olevalta videolta Suokoneen laitteista tositoimissa!

Lue myös juttu traktorikäyttöisestä MeriPacker MPC-375 -tärylevystä KV 5/2021!