Sota toi Caterpillarin Suomeen

Legendaarisen panssarikenraali George F. Pattonin kerrotaan sanoneen, että jos hänen olisi pitänyt valita maihinnousua varten hyökkäysvaunujen tai puskukoneiden välillä, hän olisi valinnut jälkimmäiset.
Ennen sotia telatraktorit olivat Suomessa yleensä keveitä vetokoneita ja puskulevy oli harvinainen varustus. Juuri ennen Talvisodan syttymistä tuli Suomeen neljä Caterpillar D7-telatraktoria, jotka oli varustettu hydraulisin puskulevyin. Nämä koneet oli tilattu Kolosjoen nikkelikaivokselle Petsamoon.
Välirauhan aikana saapui Suomeen ensimmäinen usean koneen käsittävä kertaerä Caterpillar-telatraktoreita, jotka menivät vasta perustetulle Pellonraivaus Oy:lle. Koneet tulivat USA:sta merikuljetuksena Petsamoon Liinahamarin satamaan, josta ne kuljetettiin kuorma-autoilla niin sanottua Petsamon tietä Rovaniemelle. Suomen liityttyä sotaan akselivaltojen puolella katkesivat luonnollisesti nämä kuljetukset ja sillä hetkellä maassa olevat koneet otettiin armeijan palvelukseen.
Seuraavan kerran Caterpillareita alkoi tulla sodan päätyttyä liittoutuneiden ylijäämävarastoilta. Kaikkiaan ylijäämävarastolta ostettiin Suomeen satoja erilaisia koneita. Suuri osa näistä oli Internationalin, Allis-Chalmersin ja Caterpillarin valmistamia telatraktoreita.
Osaston luetuimmat
- Powerliftillä työskentelevän Anu Virtasen intohimona on nostaminen – ”Jos voittaisin lotossa, kotipihani olisi täynnä kurottajia”
- Sähköinen voimansiirto maarakennuksessa
- Ilouutinen tuleville rahtisahureille - Siirrettävän Slidetec-kenttäsirkkelin ensinäytös
- Suomen Imurikeskus Oy: Iso valikoima tuo imuvoimaa
- Vetokisojen kirkasta aatelia - Mäkivetokisat, Kasukkala
- Valtran Suolahden tehtaalla tuotantoa kehitetään portaittain, jotta tuotantomääriä saadaan kasvatettua – yhden traktorin valmistusaika on noin kahdeksan tuntia
- Nivalan maaseutunäyttely oli Suomen suurin rehukoneiden työnäytös — esillä oli kalustoa paljon ja monipuolisesti