Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ponssen 50-vuotisjuhlakiertue kertoo puutavaralajimenetelmän suosiosta

Ponssen juhlakiertue alkoi 23.1.2020 Aurasta, kiertää koko maapallon ja päättyy syyskuun 2020 alussa FinnMetko-näyttelyyn Jämsään. Ponssen edustajat kertoivat Auran työnäytöksessä valmistajan ja myös koko alan kuulumisista.
Kuva: Uolevi Oristo
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kuva: Uolevi Oristo
Kuva: Uolevi Oristo
Kuva: Uolevi Oristo

Seuraavat tapahtumapaikat Suomessa ovat Imatra 28.1, Karstula 31.1., Vieremä 4.2., Hyrynsalmi 7.2. ja Rovaniemi 11.2. Kiertue jatkaa Suomesta Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan, Aasiaan ja Australiaan. Kiertue kattaa yhteensä 28 maata ja 105 paikkakuntaa. Työnäytöksissä esiintyvät Ponssen uusimmat mallit: Cobra -harvesteri, Bison -kuormatraktori sekä Scorpion. Näytöksiin ovat tervetulleita kaikki metsäalan ammattilaiset ja siitä kiinnostuneet henkilöt.

Ponsse valmistaa muiden pohjoismaisten valmistajien tavoin vain ns. puutavaralajikorjuumenetelmässä (Cut To Lenght) käytettäviä harvestereita ja ajokoneita. ”Tähän koneryhmää kuuluvia koneita myytiin koko maailmassa noin 4500 kappaletta”, kertoi Ponssen myynti- ja markkinointijohtaja Jarmo Vidgren.

”Viime vuonna suurimmat konemarkkinat olivat Ruotisissa, jossa myynti oli pyörein luvuin kerrottuna 800 kpl, seuraavana Venäjä 700 kappaleella ja Suomi 600 koneellaan kolmantena. Suomessa Ponsse on markkinajohtaja, sillä sen markkinaosuus on yli 40 prosenttia”. Trafincomin moottorityökoneiden rekisteröintitilaston mukaan Ponsseja rekisteröitiin viime vuonna yhteensä 273 kpl.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Ponsse on panostanut tehtaan kapasiteetin nostoon, joka on tällä hetkellä 6 konetta päivässä”, kertoi toimitusjohtaja Juho Nummela. ”Tuotannolliset investoinnit jatkuvat – seuraavia kohteena on hitsaus ja automaatio”. Ponsse on parin viime vuoden aikana luonut yli 200 työpaikkaa ja investoinut huoltopalveluihin, tuotekehitykseen ja tuotantoon 145 miljoonaa euroa.

Viime vuonna Vieremältä valmistui 15 000. Ponsse sekä 1000. Ponsse Scorpion -metsäkone, jonka ensi-esittely oli Elmia-näyttelyssä 5 vuotta sitten.

Ponssen kiertueen nimi on ”Porukalla”, kansainvälisittäin sanottuna ”Together”. ”Yhdessä tekeminen on ollut ratkaisevaa koko yhtiön kehitykselle”, kertoo Ponssen hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgren. ”Ponsse on kasvanut ja kehittynyt ennen kaikkea asiakkaidensa, sidosryhmien ja henkilöstön ansiosta. Tämä kiertue tarjoaa meille mahdollisuuden viettää juhlavuotta yhdessä eri puolella maailmaa olevien asiakkaidemme kanssa”.

Metsänkonemarkkinoiden kasvu näyttää vakaalta, vaikka käynnissä oleva metsäkeskustelu ei ole aina kovin rakentavaa. Juha Vidgren toivookin siihen nykyistä rakentavampaa näkökulmaa. ”Meillä on Suomessa metsä- ja ilmastokeskustelu erittäin vilkasta. Toivoisin, että keskustelua käytäisiin julkisesti enemmän eri toimijoiden kesken, jotta pystyttäisiin saamaan näkemyksille paremmin taustoja ja faktoja. Metsäkeskustelun ääripäät ovat nyt liian kaukana toisistaan ja usein näkökulmat ovat yhden näkökulman toteamuksia, joista saa helposti vääriä mielikuvia".