Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Stora Enso auttaa uusia yrittäjiä alkuun – yrittäjäksi alkava saa sopimuksen, tukitoiminnot ja vuokrakoneet neljäksi vuodeksi

Stora Enso lanseeraa Harvesting Partner -konseptin, joka tarjoaa mahdollisuuden perustaa oma puunkorjuuyritys. Konsepti sisältää täyden palvelupaketin, joka kattaa muun muassa metsäkoneiden vuokrauksen, kirjanpitopalvelut, henkilöstöpalvelut ja koulutuksen.
Kuva: Tommi Hakala
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Metsäyhtiö Stora Enso avaa uusia mahdollisuuksia puunkorjuuyrityksen perustamiseen. Stora Enson Harvesting Partner -konseptin avulla urakoitsija saa täyden palvelupaketin korjuuyrityksen toiminnan pyörittämiseen. Urakoitsija saa nelivuotisen sopimuksen ja vuokraa puunkorjuuseen tarvittavat metsäkoneet sopimuskauden ajaksi. Kumppanipakettiin kuuluvat myös esimerkiksi kirjanpitopalvelut, henkilöstöpalvelut ja koulutus. Stora Enso puolestaan varmistaa pitkäaikaisen ja tiiviin kumppanuuden osaavien ja sitoutuneiden urakoitsijoiden kanssa.

”Uusi konseptimme täydentää perinteistä yrittäjäverkostoa. Näin haluamme madaltaa kynnystä, jotta uusien ja nuorten tekijöiden on helpompaa ryhtyä korjuuyrittäjiksi. Konseptimme voisi hyödyttää esimerkiksi ammattitaitoisia kuljettajia, joilla on halua lähteä yrittäjäksi. Merkittävin hyöty on, että uuden yrittäjän ei tarvitse tehdä isoja koneinvestointeja, vaan hän voi keskittyä ydinliiketoimintaansa eli puunkorjuuseen", kertoo Stora Enson tiedotteessa operaatiojohtaja Lauri Kuusisto.

Harvesting Partner -konsepti on jo käytössä Stora Enson Ruotsin puunhankinnassa. Siellä on jo ensimmäinen uusi korjuukumppani aloittanut toimintansa. Suomessa konsepti otetaan käyttöön ensiksi Länsi-Suomen alueella, missä Stora Enso vahvistaa parhaillaan puunhankintaansa. Tavoitteen mukaan ensimmäinen kumppaniyritys on mukana puunkorjuussa vuoden 2023 loppuun mennessä.