Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Stora Enson 3D-sovellus avattiin metsänomistajille

Stora Enson puunhankinnan hyödyntämä peliteknologia ja avoin metsävaratieto luovat metsänomistajille monipuoliset mahdollisuudet huolehtia omasta metsästään.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Stora Enson puunhankinnan kehittämä Virtuaalimetsä on sovellus, joka avaa metsänomistajille mahdollisuuden vierailla virtuaalisesti omassa metsässään tietokoneen tai mobiililaitteen avulla. Sovellus yhdistää metsään liittyvää tietoa eri lähteistä kolmiulotteiseksi kuvaksi.

Virtuaalimetsä avattiin kaikkien suomalaisten metsänomistajien käyttöön 18. lokakuuta. Maksuttomassa palvelussa on mahdollista liitää oman metsänsä yllä ja katsoa metsätilaa ilmasta käsin tai vaikka sukeltaa maanpinnan tasolle. Virtuaalimetsässä voit nähdä myös suunniteltujen toimenpiteiden kustannusvaikutukset.

"3D-mallinnus omasta metsätilasta on iso harppaus eteenpäin Stora Enson digitaalisissa metsäpalveluissa. Testasimme Virtuaalimetsää kesällä metsänomistajien kanssa ja saimme hyvää palautetta käyttöönottoa ja jatkokehitystä varten. Nyt Virtuaalimetsä on valmis käyttöönotettavaksi", sanoo Stora Enso Metsän kehitysjohtaja Olli-Pekka Ahonen.

Sovelluksen näkymä perustuu olemassa olevaan metsävaratietoon. Lisäksi hyödynnetään Maanmittauslaitoksen laserkeilattua korkeusmallia ja yleisiä karttarastereita järvistä, joista ja teistä. Virtuaalimetsä-sovellus on tehty saman pelimoottorin avulla kuin monet suositut mobiili- ja tietokonepelit.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Stora Enson Virtuaalimetsää voi käyttää mobiililaitteella ja tietokoneella. Mobiilisovellus on ladattavissa Apple Storesta ja Google Play -sovelluskaupasta. Tietokoneella Virtuaalimetsä toimii seuraavilla selaimilla: Chrome, Edge ja Firefox.

Maksuttomat eMetsä-tunnukset Virtuaalimetsää varten voi tilata osoitteessa www.emetsa.fi