Lely jatkaa kasvuaan maatilojen robotiikassa ja tuotannonhallintaohjelmistoissa

Automaattisten lypsyjärjestelmien markkinajohtaja Lely kasvoi voimakkaasti vuonna 2018, ja vahvisti asemaansa johtavana robottien ja tuotannonhallintaohjelmistojen toimittajana maitotiloille. Lelyn tuloksen kasvuun vaikuttivat merkittävästi Euroopan ja Aasian alueiden markkinat, kun taas Pohjois-Amerikan markkinat hidastuivat maidon hintojen haasteista johtuen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vuoden 2018 aikana Lely julkaisi uuden Lely Astronaut A5 -lypsyrobotin ja uuden Juno-rehuntyöntäjän. Samalla kertaa Lely esitteli myös visionsa kestävän kehityksen mukaisesta, täysin robotisoidusta maitotilasta, joka on suunniteltu lehmän ympärille sitoutuen tuotannonhallintatietojen hyödyntämiseen. Tulevaisuuden maitotila hyödyntää edistyksellisiä innovaatioita, kuten lannan kierrätystä ja tietopohjaisten, päätöksentekoa tukevien ohjelmistojen käyttöä, joiden parissa Lely työskentelee.

Yksi yrityksen vuoden 2018 virstanpylväitä oli myös tilakohtaisen Lely Orbiter -maidonkäsittelyjärjestelmän esittely. Automaattinen, korkeimpien elintarviketurvallisuusstandardien mukaisesti suunniteltu järjestelmä käsittelee maidon suoraan lypsyrobotista pulloon. Orbiter-konsepti tarjoaa viljelijöille uusia mahdollisuuksia markkinoida maitoa suoraan, ja näin tukea kestävää tulevaisuuttaan.

”2018 on ollut hieno vuosi Lelylle. Olemme ylpeitä siitä, että juhlimme 70-vuotispäiväämme ja samalla lanseerasimme useita uusia kiinnostavia tuotteita, kuten Astronaut A5, joka on osoittautumassa todelliseksi menestykseksi asiakkaillemme. Tämän ansiosta meillä on ollut voimakas yhdeksän prosentin kasvu, ja kokonaisliikevaihtomme oli 416 miljoonaa euroa. Tämä osoittaa, että nurmityökoneiden myynti AGCO Corporationille vuonna 2017, keskittyäksemme täysin robotiikkaan ja maatilojen ohjelmistoihin, oli oikea päätös. Aloitimme liiketoiminnan myös uusilla markkinoilla, kuten Kreikassa, Unkarissa, Taiwanissa, Uruguayssa ja Argentiinassa. Vahva tilauskanta vuodelle 2019 osoittaa Lely-tuotemerkin suosiota ja jatkuvaa kiinnostusta tuotteisiimme”, toteaa Lelyn toimitusjohtaja Alexander van der Lely.

Vuoden 2019 näkymät

Lelyn vuoden 2019 näkymät ovat lupaavat. Lelyn tilauskanta on ennätyksellisen korkea, ja asiakkaiden kiinnostus uusiin tuotteisiin on jatkuvaa. Samalla Lely tunnustelee uusia markkinoita: tänä vuonna avattiin uusi Lelyn toimipaikka Kiinan Qingdaossa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vuonna 2019 Lely keskittyy entistä enemmän automaation käyttöönottoon maitotiloilla, koska tämä johtaa suuriin hyötyihin, kuten korkeampiin maitotuotoksiin, tyytyväisempiin ja terveempiin lehmiin ja viljelijän parempaan työ- ja yksityiselämän tasapainoon. Lisäksi Lely jatkaa uusien uraauurtavien, innovatiivisten ratkaisujen kehittämistä auttaakseen asiakkaitaan hallitsemaan maitotilojaan haastavassa ja muuttuvassa ympäristössä. Useat näistä uusista ratkaisuista julkaistaan vuonna 2020.