Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Engconin rototiltteihin automaattinen kauhan kallistus

Engcon on kehittänyt yhdessä koneohjausjärjestelmien valmistaja Trimblen kanssa toiminnon, jonka avulla kauhan kallistus pysyy automaattisesti oikeana. Kaivukoneen kuljettajan tarvitsee toisin sanoen pitää vain oikea korkeus ja pyöritystaso. Yhteistyökumppaneiden mukaan toiminto lisää asiakkaiden tehokkuutta ja kannattavuutta.

Trimble tarjoaa automaattisen kallistustoiminnon Engconin rototiltteihin, kun käytössä on sen Earthworks-koneohjausjärjestelmä, joka sisältää GS5x0-anturit ja ohjelmistoversion v1.7.0. tai uudemman. Jotta kuljettajan opastus ja automaattinen ohjaus voitaisiin ottaa käyttöön, edellyttää Trimble, että asiakkailla on vaadittu määrä lisenssejä.

"Markkinoiden asettamat tuottavuus-, kannattavuus- ja automatisointivaatimukset kasvavat urakointialalla, ja yhdistämällä sekä rototiltin että koneohjausjärjestelmän automaattista kallistustoimintoa varten emme vain vastaa markkinoiden vaatimuksiin vaan myös lisäämme kuljettajien työskentelymukavuutta", sanoo Trimblen tuotantojohtaja Fredrik Eklind.

Engconin ja Trimblen yhteensopivuuden ansiosta asiakas saa käyttöönsä Engconin etähallinnan mahdollistavan sovelluksen Trimblen Android-näytöltä, Trimble App Centralin kautta. Etätukea on tällöin mahdollista saada suoraan Trimble-näytön ja koneohjausjärjestelmän internet-yhteyden kautta. Näin järjestelmä on riippumaton asiakkaan käytössä olevasta puhelinmallista.