Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Akkukäyttöinen Husqvarna Power Ascender -köysivinssi nostaa arboristin puiden latvoihin ja avustaa työvälineiden nostossa

Husqvarna esittelee uusimman apuvälineensä arboristitöissä tapahtuviin nostoihin. Husqvarnan Bli-akkutuoteperheeseen kuuluva uutuus Power Ascender on toteutettu yhteistyössä Skylotec-yrityksen kanssa.
Husqvarna tarjoaa nyt akkutuoteperheessä myös akkukäyttöistä köysivinssiä. Sen avulla arboristi saa nostettua itsensä puuhun, sekä kauko-ohjausmahdollisuuden myötä myös työvälineitään.
Husqvarna tarjoaa nyt akkutuoteperheessä myös akkukäyttöistä köysivinssiä. Sen avulla arboristi saa nostettua itsensä puuhun, sekä kauko-ohjausmahdollisuuden myötä myös työvälineitään. Kuva: Tommi Hakala

Arboristi, eli puunhoitotöissä vaaditaan paljon köysillä tapahtuvia nostoja. Husqvarnan uutuus mahdollistaa myös itse arboristin nousun puuhun, akkuvoimalla. Kauko-ohjainmahdollisuuden ansiosta sitä voi käyttää maasta käsin, erilaisten työkalujen nostamiseen. Maksimi nostovoima on185 kiloa, mikä riittää myös järeiden rungonosien nostamiseen. Itse laite painaa 7,4 kiloa, eli moottorisahan verran.

Uusi köysivinssi toimii samoilla Bli-akuilla, kuin Husqvarnan muutkin akkutuotteet. Bli 300 -akulla vinssin toiminta-aika riittää 400 metrin köyden kelaukseen. Rakenteesta johtuen köysi voidaan asentaa vinssiin mistä tahansa kohtaa, avaamalla sivukansi ja pujottamalla köysi vetopyörien väliin. Nostonopeus on 24 metriä minuutissa ja laitteessa on myös laskujarru, jolla alastuleminen puusta onnistuu myös hallitusti. Turvajärjestelmä mahdollistaa laskeutumisen myös akun tyhjennyttyä.