Fendtillä uskotaan kasvuun

Fendt uskoo myyntimääriensä kasvavan lähitulevaisuudessa ja yhtiön saavuttavan 20 000 traktorin rajan. Muun muassa tämä tuli ilmi, kun yhtiön varapääjohtaja Christoph Gröblinghoff kertoi lehdistötilaisuudessa lokakuun alussa Fendtin tulevaisuuden näkymistä.
Viime vuonna esitellyn uuden Fendt 900 Vario -sarjan moottoritehot ovat 296:sta 415 hevosvoimaan. Suuritehoisten traktoreiden luokassa Fendt on menestynyt hyvin Saksassa, jossa myydyistä yli 200 hevosvoimaisista traktoreista 40,1 % oli Fendtejä.
Viime vuonna esitellyn uuden Fendt 900 Vario -sarjan moottoritehot ovat 296:sta 415 hevosvoimaan. Suuritehoisten traktoreiden luokassa Fendt on menestynyt hyvin Saksassa, jossa myydyistä yli 200 hevosvoimaisista traktoreista 40,1 % oli Fendtejä. Kuva: Andreas Mohr, Marktoberdorf
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Gröblinghoff totesi Fendtin voivan olla tyytyväinen tämän vuoden myyntiin, vaikka pandemia on johtanut ennennäkemättömään taloudelliseen kriisiin. Tärkeissä kohdemaissa myyntimäärät ovat hänen mukaansa säilyneet entisellään tai enintään hieman laskeneet Saksassa, Sveitsissä, Ruotsissa, Puolassa ja Itävallassa. Sen sijaan Ranska, Italia, Britannia, Espanja, Norja, Tsekki, Unkari ja Romania ovat niitä maita, joissa myynnin lasku on merkittävä.

Fendt on tämän vuoden aikana toimittanut Euroopassa asiakkailleen jo 16 700 traktoria, mikä tarkoittaa hieman yli 10 %:n markkinaosuutta. Viime vuonna yhtiö myi Euroopassa 18 940 traktoria, mikä oli 9,6 prosenttia kokonaismyynnistä. Suurin kasvu yhtiöllä on ollut USA:ssa, jossa Fendt on kaksinkertaistanut myynnin kahden viime vuoden aikana.