Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Proforest 2023 kokoaa metsäväkeä jälleen Kalajoelle – tapahtumassa erilaisia metsäkoneita ja keskustelua metsäalasta

Neljännen kerran järjestettävä Proforest tarjoaa mainiot puitteet kävijöille, Kalajoen lentokentän avaralla alueella ja hallitiloissa.
Proforest järjestettiin edellisen kerran 2021.
Proforest järjestettiin edellisen kerran 2021. Kuva: Tommi Hakala
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Proforest 2023 -metsäalan näyttely

  • Avoinna perjantaina 12.5. klo 9-17 ja lauantaina 13.5. klo 9-16.
  • Järjestetään toisen kerran Kalajoen lentokentän alueella.
  • Mukana merkittävimmät metsäkonevalmistajat ja -maahantuojat.
  • Alueen yhteydessä reilut pysäköintitilat.

Tänä vuonna näyttelyn järjestäjällä, eli Expomark Oy:llä, on jo toista kertaa kokemusta nykyisestä näyttelypaikasta. Näyttely järjestetään alkuperäisen Haapaveden näyttelyn tavoin toukokuun 12. ja 13. päivänä. Näyttely avautuu molempina päivinä klo 9, perjantaina sulkeutuu klo 17 ja lauantaina klo 16. Liput näyttelyyn maksavat 15 euroa, alle 16-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi ja opiskelijalippu maksaa 5 euroa.

Tapahtumapaikalle voi saapua myös bussilla, sillä aivan näyttelyalueen vieressä kulkee valtatie 8, jolla liikennöivät sekä Matkahuolto että Onnibus. Omalla autolla saapuville on tarjolla lentokenttäalueen laajat pysäköintialueet aivan näyttelyalueen vieressä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Näyttelyalueella metsäkoneiden osastot on nyt sijoitettu vierekkäin alueen lentokentän puoleiselle reunalle. Sekä Ponssella että Komatsu Forestilla on lisäksi omat demoalueensa osastoillaan. Sisähallissa on pienempiä osastoja ja ravintolatiloja.

Sisähallissa on Maaseudun Tulevaisuus -lava, jossa järjestetään päivittäin paneelikeskusteluja metsäalasta. Perjantaina klo 10 keskustellaan metsäpolitiikasta (Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen), klo 13 tuulivoimasta ja siirtolinjoista (MTK Metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola) sekä klo 14 suometsien tulevaisuudesta ja lauantaiaamuna puukaupan näkymistä (MTK Metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola). Lauantaina klo 10 on paneeli puukaupan näkymistä (MTK Metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola), Koneviestin päätoimittaja Eemeli Linna vetää klo 11 paneelikeskustelun, joka painottuu koneurakointiin. Iltapäivällä klo 13 paikalla ovat metsäkonevalmistajien edustajat keskustelemassa metsäkonealan tulevaisuudesta.