Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Caterpillarilta lisää uuden sukupolven kaivukoneita

Caterpillar esitteli uuden sukupolven kaivukoneensa kaksi vuotta sitten. Vakiovarusteet ovat harvinaisen kattavat sisältäen mm. 2D-koneohjauksen ja runsaasti kaivuavustimia. Nyt julkaistu mallisarjan viimeisin lisäys sijoittuu 26 tonnin kokoluokkaan.
Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Caterpillar laajentaa uuden sukupolven tela-alustaisten kaivinkoneiden tarjontaansa. Aiemmin valikoimassa oli 320, 323, 330 ja 336, joiden työpainot ovat 22,7–38 tonnin välillä. Nyt joukkoon liittyy Cat 326 – työpainoksi ilmoitetaan 25,9 tonnia.

Uutuudessa hyödynnetään runsaasti uutta teknologiaa, jonka kerrotaan parantavan tehokkuutta jopa 45 % verrattuna aiempiin malleihin. Kuljettaja on työtehon kannalta hyvin tärkeässä roolissa – tästä syystä hallintalaitteiden helppokäyttöisyyteen ja työmukavuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota.

Urakointitehon paranemiseen vaikuttaa myös vakio-ominaisuuksiin kuuluva 2D-koneohjausjärjestelmä. Laitteisto on laajennettavissa 3D-versioksi. Uuden sukupolven Catit on varustettu vaa’an lisäksi mm. automaattisella tasaustoiminnolla, jossa kauha liikkuu valitussa tasossa pelkästään yhtä vipua vetämällä. Kaivuavustimen ansiosta myös esim. ylävaunun käännön tai kaivupuomin saa pysähtymään ennalta määrättyyn pisteeseen automaattisesti.

Uusittu ohjaamo

Ohjaamo on suunniteltu täysin uudelleen, esimerkiksi tärinätasot ovat laskeneet jopa 50 %. Näkyvyyttä parantavat aiempaa kapeammat hytin pilarit sekä aiempaa matalampi ylävaunun etukulma. Vakiovarusteisiin kuuluu sivu- ja takakamerat. Optiona on hankittavissa 360 asteen ylänäkymän tuottava kamerajärjestelmä. Erikoisominaisuuksiin lukeutuu myös mm. avaimeton käynnistys.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

8-tuuman näyttöpaneelin kautta on mahdollista mm. muuttaa katkaisimien toimintoja haluttuihin paikkoihin. Lisäksi eri kuljettajille voi luoda omat profiilinsa hallintalaitteiden osalta. Näytön kautta voi myös selata koneen käyttöohjeita.

Lisää tehoa

Cat 326:n moottori täyttää luonnollisesti viimeisimmät päästömääräykset. Cat C7.1 -moottori tuottaa tehoa 151 kilowattia. F-sarjaan verrattuna polttoaineenkulutuksen luvataan pudonneen 15 %. Tehoalueita on käytettävissä kolme kappaletta. Uusi Smart-työalue osaa yhdistää moottorin kierrokset ja hydraulitehon kaivuolosuhteisiin, mikä osaltaan parantaa polttoainetaloutta.

Valmistajan mukaan huoltokustannukset laskevat uuden mallisarjan myötä peräti 20 %. Säästöihin vaikuttaa mm. polttoainesuodattimien vaihtoiän tuplaantuminen, sekä syklonitoimisen ilmansuodattimen 1 000 tunnin vaihtoväli. Hydrauliöljysuodattimen vaihtoväli on peräti 3 000 tuntia. Sähköohjatun hydrauliikan ansiosta suodattimien määrä on muutoinkin vähentynyt.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uusitun hydraulijärjestelmän kerrotaan yhdistävän voiman ja tarkkuuden. Samalla myös esim. ylävaunun kääntövoimaa on parannettu 12 %, mikä helpottaa työskentelyä etenkin täysiä kauhallisia liikuteltaessa.