Caterpillar keskittää Euroopan myyntiorganisaatiota

Caterpillarin suurin Euroopassa toimiva jälleenmyyjä on saksalainen Zeppelin Baumachinen GmbH. Sillä on Caterpillarin edustus Saksan lisäksi myös Tsekissä, Slovakiassa, Itävallassa, Venäjällä ja Ukrainassa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nyt Zeppelin ostaa itselleen Ruotsin ja Tanskan (mukaan lukien Grönlannin) Caterpillar-maanrakennus- ja kaivoskoneisiin liittyvät maahantuonti-, myynti- ja huoltotoiminnot. Ne ovat aikaisemmin olleet Pon Equipmentilla, jolle nyt jää vain Hollannin ja Norjan toiminnot.

Lisäksi samalla siirtyvät Zeppelinin hoidettavaksi myös energia- ja voimansiirtotekniikan tuotteet ja palvelut sekä Trimblen-koneohjausjärjestelmien edustus. Caterpillarin omistaman MaKin edustus kuuluu myös mukaan. Mak-dieselmoottoreita käytetään muun muassa vetureissa. Niiden osalta vaikutus ulottuu myös Suomeen ja Baltian maihin, joissa MaKin edustus nyt siirtyy Zeppelinille.

Zeppelin Baumachinen GmbH on ollut Caterpillarin jälleenmyyjä vuodesta 1954 alkaen. Se kuuluu Zeppelin-konserniin, jonka liikevaihto on lähes 3 miljardia euroa.