Bobcat laajentaa mallistoaan omavalmisteisiin runko-ohjattuihin kuormaimiin

Bobcat julkaisi virtuaalisesti järjestetyssä lehdistötilaisuudessa rutkasti uusia malleja. Yritys on tullut tunnetuksi etenkin liukuohjatuista kuormaimistaan, mutta nyt markkinoille tuodaan myös runko-ohjattuja malleja.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kaksi suurinta edustavat perinteistä pyöräkuormain suunnittelua. L65:n ja L85:n työpainot ovat 4,5 ja 4,8 tonnia. Moottoritehot ovat 41 ja 51 kilowattia. Lisäksi julkaistiin kaksi pienkuormainta, joiden työpainoksi ilmoitetaan 1,7 ja 1,9 tonnia. Runkoratkaisu on tuttu Avanteista – ohjaamo sijaitsee kiinteästi koneen eturungossa. Kaikki mallit valmistetaan Bobcatin toimesta Tšekeissä.

Myös kaivukoneet päivittyvät R2-mallisarjaan. E50z, E55z ja E60-mallien työpainot ovat 4,9-5,6 tonnia. Uutuudet täyttävät Stage 5-päästömääräykset. Parannuksia on tehty mm. ohjaamoon ja hydrauliikkaan. Myös kaivuvakauden kerrotaan parantuneen merkittävästi.

Lisäksi osa liukuohjatuista kuormaimista siirtyy täyttämään viimeisimmät päästömääräykset. Samassa syssyssä ohjaamot uudistuvat entistä mukavimmiksi ja työympäristö modernisoituu kautta linjan. Täysin uutena tuoteperheenä julkaistiin maantiivistimet. Tarjonta tulee olemaan kattava – eri versioita on peräti seitsemän.