Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Koneviesti kiertää Yhdysvaltoja – maanviljelyksen kiusana tulivuoren tuhka

Koneviesti vieraili luoteisessa osassa USA:ta ja matkasta on tulossa artikkeleita tuleviin lehtiin ja nettiin.
Johtuen tulivuoren tuhkasta, kaikki sadon kanssa tekemisissä olevat paikat kuluvat nopeasti. Kuvassa on CASE IH -rumpupuimurin kuljetinruuvi, joka on pinnoitettu. Terän vaihtoväli ruotoineen on vain noin 150 tuntia, sillä terä on siinä ajassa ajettu loppuun.
Johtuen tulivuoren tuhkasta, kaikki sadon kanssa tekemisissä olevat paikat kuluvat nopeasti. Kuvassa on CASE IH -rumpupuimurin kuljetinruuvi, joka on pinnoitettu. Terän vaihtoväli ruotoineen on vain noin 150 tuntia, sillä terä on siinä ajassa ajettu loppuun. Kuva: Seppo Pentti
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Luoteisosissa USA:ta on seismisesti herkkää aluetta, ja suurempi maanjäristys on jälleen ennemmin tai myöhemmin tulossa. Tulivuoret, kuten St. Helens, ovat jatkuvasti aktiivisia. Yksi alueen haasteista on jo vuosia ollut vuoden 1980 purkauksen seuraukset. Tuolloin tuhkaa laskeutui Washingtonin osavaltioon useiden senttimetrien verran.

Tietyillä alueilla terävän tuhkan vaikutukset tuntuvat edelleen maataloudessa, erityisesti sadonkorjuussa. Puimurin kaikki pinnat, jotka ovat tekemisissä korjattavan sadon kanssa, halutaan yleensä vahvistaa wolframipinnoitteella, joka antaa metallipinnalle kovuutta. Pinnat kuumennetaan tulikuumiksi ja päälle puhalletaan pinnoite.

Matkan antimista kuulette lisää myöhemmin Koneviestin nettisivuilta.