Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Lely julkisti Orbiter-maidonkäsittelylaitteiston

Hollantilainen, lypsyroboteistaan tunnettu Lely on julkistanut uusimman innovaationsa. Lely Orbiter on maidontuotantotiloille suunnattu maidonkäsittelylaitteisto, jolla maito voidaan käsitellä ja pakata kuluttajamyyntiin jo tilalla. Orbiter mahdollistaa Lelyn mukaan maidon hinnan noston, kun tilan maito voidaan brändätä erikoismaidoksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lely Orbiter on maitotilalle tarkoitettu maidon prosessointi- ja käsittelylaitteisto, jolla maidontuotantotila voi suoraan pakata maidon kuluttajapakkauksiin. Lelyn kunnianhimoisena tavoitteena on tarjota maidontuottajille mahdollisuus korkeampikatteisen erikoistuotteen myyntiin.

Lelyn mukaan Orbiter-laitteisto pystyy käsittelemään pieniäkin määriä maitoa, jolloin se soveltuu erikoismaitojen, kuten tiettyjen lehmien tai halutun lypsykauden maidon jalostamiseen tilalla. Orbiter pystyy käsittelemään 2–4 Lelyn lypsyrobotilta tulevan maitomäärän.

Orbiter esiteltiin 29.8. Lelyn jo perinteiseksi muodostuneella, uusien tuotteiden Yellow Revolution -konseptilla, hollantilaisella Dobbelhoeven tilalla, jossa laitteisto on ollut käytössä 8 kuukauden ajan. Lely ja Dobbelhoevenin tila lanseeraavat tilan erikoismaidon uudella Mijn Melk- eli Minun maitoni -tuotemerkillä. Mijn Melk -maitoa on saatavana hollantilaisen Albert Heijn -ketjun supermarketeissa 9.9. alkaen.