Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Gremon tavoin ruotsalainen harvesteripäävalmistaja SP Maskiner AB sulautuu metsäkonevalmistaja Eco Log AB:hen

Metsäkonevalmistaja Eco Log AB jatkaa keväällä alkanutta yrityksensä laajentamista yritysostoilla. Keväällä liittyivät Gremon metsäkonemallit Eco Log:n keltaiseen katraaseen. Nyt harvesteripäävalmistaja SP Maskiner AB sulautuu myös Eco Log -konsernin osaksi.
Kuva: Tommi Hakala

Eco Log AB ja SP Maskiner AB pääomistajat Accent Equity ja Weland, pääomistajat ovat sopineet, että yritykset sulautuvat Eco Log Groupiin. Ryhmään kuuluvat sen jälkeen Eco Log Sweden AB, Eco Log Försäljning AB, Gremo AB, Gremo Maskinservice AB ja SP Maskiner AB. Pääkonttori sijaitsee Söderhamnissa, kun taas SP:n toimintaa jatketaan Ljungbyssä.

"Paljon on tapahtunut Eco Logissa suhteellisen lyhyessä ajassa, mukaan lukien myyntiyhtiö Eco Log Försäljning AB:n osto ja Gremon sulautuminen, mikä tarkoittaa, että meillä on nyt markkinoiden kattavin kuormatraktorivalikoima. Sulautuminen SP:n kanssa laajentaa valikoimaamme entisestään, mikä tekee Eco Log:sta toimittajan kattavalla tuotevalikoimalla, se kattaa metsätalouden moninaiset ja erilaiset tarpeet ympäri maailmaa", toteaa Eco Log AB:n lehdistötiedotteessa toimitusjohtaja Anders Gustafson.

Tulevaisuudessa SP-harvesteripäiden tuotanto ulkopuolisille metsäkonevalmistajille jatkuu normaalisti. Mutta Eco Log:n omiin koneisiin räätälöidään omat uudet versiot, jotka ovat alkujaan suunniteltu toimimaan mahdollisimman täydellisesti emokonsernin alustakoneiden kanssa.

"Nykyiset asiakkaat voivat olla täysin varmoja siitä, että nykyiset tuotteemme ja SP-tuotemerkkimme pysyvät ja että meillä on myös mahdollisuus investoida niihin vielä enemmän tulevaisuudessa", SP Maskiner AB:n toimitusjohtaja Martin Bredenfeldt sanoo.