Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Challengerin telatraktorit Fendt-tuotemerkin alle

Amerikkalaiset Challenger-telatraktorit ja kasvinsuojeluruiskut tullaan jatkossa näkemään Euroopan ja Lähi-Idän myyntialueilla Fendt-merkkisinä. Amerikoiden, Aasian ja Tyynenmeren alueilla koneet jatkavat edelleen Challenger-brändillä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nimenmuutoksella on myös käytännön merkitystä Euroopan alueella, sillä muutosprojektin myötä myös Euroopan tuotantoa järjestellään uudelleen. Challenger-traktoreita ja ruiskuja on tähän saakka valmistettu Amerikan tehtaiden lisäksi myös Hollannissa Grubbenvorstin tehtaalla. Tutkimus- ja tuotekehitysosasto sekä muut avaintoiminnot säilyvät Grubbenvorstissa, mutta tuotanto siirretään Saksan itäosaan Hohenmölsenin tehtaalle, jossa valmistetaan tällä hetkellä Agcon hinattavat kasvinsuojeluruiskut ja Fendt Katana -ajosilppurit.

Tuotannon, myynnin ja markkinoinnin luvataan tehokkuuden kasvattamisen kautta vahvistavan Agcon asemaa Euroopan ja Lähi-Idän alueilla. Agcon suunnitelman mukaan Fendt-jälleenmyyjät voivat tarjota Fendt-telatraktoreita ja kasvinsuojeluruiskuja tulevan Agritechnica 2017 -näyttelyn jälkeen ja ensimmäisten Fendt-nimellä myytyjen koneiden toimitusten suunnitellaan alkavan vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä.

Challengerin koneiden integroinnin myötä Fendt tähtää Euroopassa ns. full-lineriksi sillä traktoreiden, puimureiden ja ajosilppureiden lisäksi esimerkiksi Fellan heinäkoneita myydään jo Fendtin tuotemerkin alla. Konserniyhteistyö toimii myös toiseen suuntaan, sillä Agco julkisti vastikään Challengerin 1000 -sarjan, joka on käytännössä Challengerin nimellä myytävä Fendtin 1000 Vario.

“Challenger -tuotteiden integrointi Fendtin tuoteohjelmaan Euroopassa on tärkeä etenemisaskel Fendtin täyden tuotevalikoiman strategiassa”, Fendtin toimitusjohtaja Peter-Josef Paffen kertoi yhtiön tiedotteessa. “Laaja tuotevalikoimamme on suunniteltu tarjoamaan sekä asiakkaillemme, että jälleenmyyjillemme käytännössä täydellisen valikoiman maatalouskoneita, jotka vastaavat tämän päivän ammattilaiskäytön korkeita laatu- ja suorituskykyvaatimuksia. Uudet ja nykyaikaiset maatalouskoneemme ovat pitkälle kehittyneitä ja toimivat aiempaa enemmän yhteen tietoverkko- ja sovellusratkaisujen avulla”, hän jatkaa.