Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Caterpillar Sixty täytti 100 vuotta

Sata vuotta sitten valmistui ensimmäinen telaketjuilla liikkuva Best 60 -traktori. Myöhemmin tämä malli tuli tunnetuksi nimellä Caterpillar Sixty.
Caterpillar Sixty oli yksi ensimmäisistä telatraktoreista, joka oli riittävän vankka ja kulutusta kestävä, että se sopi raskaisiin maansiirto- ja metsätöihin. Tätä mallia valmistettiin vuodesta 1919 vuoteen 1931. Kuva on vuodelta 1930.
Caterpillar Sixty oli yksi ensimmäisistä telatraktoreista, joka oli riittävän vankka ja kulutusta kestävä, että se sopi raskaisiin maansiirto- ja metsätöihin. Tätä mallia valmistettiin vuodesta 1919 vuoteen 1931. Kuva on vuodelta 1930. Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

C. L. Best ja Benjamin Holt olivat viime vuosisadan alun USA:ssa traktorivalmistuksen pioneereja. Molemmat olivat päätyneet käyttämään telaketjualustaa ja olivat siitä syystä toistensa kovimmat kilpailijat. Yritykset päätyivät kuitenkin fuusioon 1925 ja tuloksena oli Caterpillar Tractor Company. Suuren suosion saanut Best 60 nimettiin Caterpillar Sixtyksi. Sitä valmistettiin lähes 19 000 kappaletta vuoteen 1931 saakka. Koneen mallinimi Sixty (60) ilmaisee hevosvoimatehon. Nelisylinterinen bensiinimoottorin iskutilavuus oli 18,5 litraa. Pääasiallisia käyttökohteita olivat metsätyöt, tienrakennus ja viljelysmaan uudisraivaus. Neuvostoliitossa valmistettiin lähes identtistä Stalinets S-60 -traktoria vuosina 1933–1937. Se korvattiin mallilla S-65, jossa kaasutinmoottorin tilalla oli 4-sylinterinen diesel.