FinnMetko 2020 -näyttely avasi ovensa poikkeustilanteessa

Ennakkopeloista huolimatta FinnMetko 2020 alkoi kerätä vieraita vähitellen aamuyhdeksän jälkeen ensimmäisenä näyttelypäivänä.
Tunnelmia FinnMetkosta Seppo Kuisma Oy:n osastolta
Tunnelmia FinnMetkosta Seppo Kuisma Oy:n osastolta Kuva: Tapio Vesterinen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Koneviestin osastolla 236 on kävijöille kahvia tarjolla.
Koneviestin osastolla 236 on kävijöille kahvia tarjolla. Kuva: Eemeli Linna
BMF:n uutuus metsäperävaunussa on kokoluokassa harvinainen yksipalkkirunko. Hydraulisessa vetojärjestelmässä on myös jarrutusominaisuus.
BMF:n uutuus metsäperävaunussa on kokoluokassa harvinainen yksipalkkirunko. Hydraulisessa vetojärjestelmässä on myös jarrutusominaisuus. Kuva: Tommi Hakala
Cat 325 laajentaa uudensukupolven kaivukonemalliston myös 22-tonnin kokoluokkaan. Uusi versio on nähtävillä Avescon osastolla.
Cat 325 laajentaa uudensukupolven kaivukonemalliston myös 22-tonnin kokoluokkaan. Uusi versio on nähtävillä Avescon osastolla. Kuva: Arto Turpeinen
Lännen Tractors yllätti esittelemällä kaivurikuormainten M-sarjan. Tarkempi esittely on luettavissa Koneviestin numerosta 13, joka ilmestyy 17.9.
Lännen Tractors yllätti esittelemällä kaivurikuormainten M-sarjan. Tarkempi esittely on luettavissa Koneviestin numerosta 13, joka ilmestyy 17.9. Kuva: Arto Turpeinen
Honka Trading esittelee uutta Takeuchi TB370 -malliaan. Kone osallistuu myös Koneviestin 6-7 tonnin koneiden kaivukonevertailuun syyskuun puolivälissä. Testikokemuksia luvassa myöhemmin syksyllä.
Honka Trading esittelee uutta Takeuchi TB370 -malliaan. Kone osallistuu myös Koneviestin 6-7 tonnin koneiden kaivukonevertailuun syyskuun puolivälissä. Testikokemuksia luvassa myöhemmin syksyllä. Kuva: Arto Turpeinen

Näyttelyalue oli koronakesänä 2020 huomattavasti edellisvuosien laajuudestaan supistettu. Samalla isot kansainväliset toimijat peruivat osallistumisensa jo keväällä. Lisäksi epidemiatilanteen heikentyminen aiheutti joitakin viime tingan peruutuksia.

Näyttelyalueen supistumisen myötä maanrakennusalan yritykset ovat keskittyneet pääportin läheisyyteen. Myös työnäytökset ovat lähes kadonneet.

FinnMetkolla on poikkeusolosuhteista huolimatta paikkansa pienempien toimijoiden markkinarepertuaarissa tavata alan ammattilaisia ja asiakkaita sekä saada selkoa toimialan kehityksestä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

"Maanviljelijät ja urakoitsijat tarvitsevat koneita koronasta huolimatta", toteaa pitkän linjan konevalmistaja Seppo Kuisma osastollaan edellisiltana. "Kysyntä on vakio viljelijöiden ja urakoitsijoiden keskuudessa."

Matekon osastolla esittelijät totesivat, että väkeä on sopivasti. "Kerrankin ehtii keskustelemaan asiakkaiden kanssa pitempään."

FinnMetkossa on koronavuodesta huolimatta uutuuksia, mikä näkyy väyläohjauksen ja elektroniikan yleistymisenä yhä pienemmän kokoluokan työlaitteissa. Uutuuksia esittelevät muun muassa Kronos, BMF, Soukkio, Lännen Tractors ja Nisula.

Tämän lisäksi maansiirtokoneissa Caterpillar esittelee uuden mallisarjan telakaivukoneen uudistetulla ohjausjärjestelmällä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Metkossa olisi julkaisu myös Komatsun uudet kuormatraktorimallit kansainvälisenä ensiesittelynä, mutta ne siirtyivät virtuaalijulkaisuksi. Lue uutinen Komatsun uutuuksista!