Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Uudet Krone EasyCut- nelimetriset niittokoneet esittelyssä

Uutuuksien perusta on EasyCut F 400 CV Fold -etuniittokone, jossa työleveyttä on neljä metriä ja jonka päät taittuvat kuljetusasentoon.
EasyCut F 400 Fold:lla niitto tehdään neljän metrin leveydeltä ja karho kapenee traktorin alle. Tällöin perässä seuraavan noukkimen työleveys riittää ottamaan karhon kokonaan sisään. Fold sopii perhosen etukoneeksi, kun neljän metrin työleveys antaa pelivaraa kaarroksiin.
EasyCut F 400 Fold:lla niitto tehdään neljän metrin leveydeltä ja karho kapenee traktorin alle. Tällöin perässä seuraavan noukkimen työleveys riittää ottamaan karhon kokonaan sisään. Fold sopii perhosen etukoneeksi, kun neljän metrin työleveys antaa pelivaraa kaarroksiin.  Kuva: Krone
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

EasyCut F 400 CR (Conditioner Roller) malli on varustettu jäykällä leikkuuterällä ja telamurskaimella.

Suomen olosuhteissa kiinnostava vaihtoehto on EasyCut F 400 Fold, jossa ei ole murskainta vaan karhotusruuvi, joka kokoaa leveän työleveyden sadon traktorin alta sopivaksi karhoksi. Tämä malli sopii sekä perhosen etukoneeksi, jolloin vältetään sadon tallaaminen heti niiton jälkeen. Koottu karho jää ilmavaksi, jolloin sato kuivahtaa. Kun perhosyhdistelmässä niittoleveys edessä on neljä metriä, ei kaarroksessakaan jää herkästi niittämätöntä kaistaa.

Kun sato karhotetaan trakotrorin alle, satoa ei poljeta maahan. Kapeampi karho sopii myös kapeampien noukinten kitaan.
Kun sato karhotetaan trakotrorin alle, satoa ei poljeta maahan. Kapeampi karho sopii myös kapeampien noukinten kitaan. Kuva: Krone

EasyCut F 400 Fold on toimiva niittoruokintaan. Niitto tehdään neljän metrin leveydeltä ja karho kapenee traktorin alle. Tällöin perässä seuraavan noukkimen työleveys riittää ottamaan karhon kokonaan sisään.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Foldissa on halkaisijaltaan 45-senttinen ruuvi, jolloin riski kietomisesta on pieni. Karhotusleveys on säädettävissä traktorin rengasleveyksien mukaan, jolloin maakosketusriski on pieni. Kuljetuksen ajaksi Fold taittuu alle kolmemetriseksi.

EasyCut F 400 CR (Conditioner Roller) malli on varustettu telamurskaimella, jolla saadaan nopeutettua sadon kuivumista.
EasyCut F 400 CR (Conditioner Roller) malli on varustettu telamurskaimella, jolla saadaan nopeutettua sadon kuivumista.  Kuva: Krone