Kronelta uusi EasyCut-niittokarhotin – järjestelmää ohjataan Isobusilla

Krone on päivittänyt kalustoansa perhosniittokonettaan ruuvikarhottimella. Uudistetussa versioon on tarjolla Isobus-yhteensopiva ohjaus lisävarusteena helpottamassa kuljettajan työtä ja tarjoamassa vaihtoehtoja niiton jälkeiseen karhotukseen. Isobusin avulla voidaan päistetyötä automatisoida.
Ruuvikarhotus on hellävarainen ja energiatehokas tapa karhottaa. EasyCut B 950 Collectin leikkuuleveys on 9,45 metriä. Karhottimen ruuvi on 45 senttiä korkea.
Ruuvikarhotus on hellävarainen ja energiatehokas tapa karhottaa. EasyCut B 950 Collectin leikkuuleveys on 9,45 metriä. Karhottimen ruuvi on 45 senttiä korkea.  Kuva: Krone
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Karhotuksessa ruuvikarhotin on ollut tarjolla jo muutamassa konemerkissä. Kronellakin vuodesta 2017, jolloin B 950 esiteltiin. Ruuvikarhotus on hellävarainen ja energiatehokas tapa karhottaa. Kyseinen Kronen 9,5 -metrinen malli niittomurskaimella on ollut Hankkijan mallistossa suosittu.

Kun karhotus ei ole käytössä EasyCut B 950 Collect on kevyt ja kompakti ja sellaisenaan sopiva kone puhdistusniittoihin. Karhotuksen käyttöä ja poistoa ohjataan hydrauliikalla.

Ruuvikarhotus

Kun ruuvikarhotus on käytössä, sillä saadaan kerättyä kasaan hankalammatkin kasvustot.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

EasyCut B 950 Collectin leikkuuleveys on 9,45 metriä. Karhottimen ruuvi on 45 senttiä korkea.

Karhottimet aktivoidaan ja suljetaan hydraulisesti. Käytössä on kolme karhotustapaa - tavallinen, itsenäinen ja ei karhotusta, joista jokainen valitaan traktorin ohjaamosta. Vaihto voidaan tehdä myös kesken työn liikkeessä.

Karhottimia ohjataan hydraulisesti. Käytössä on kolme karhotustapaa - tavallinen, itsenäinen ja ei karhotusta, joista jokainen valitaan traktorin ohjaamosta. Vaihto voidaan tehdä myös kesken työn liikkeessä.
Karhottimia ohjataan hydraulisesti. Käytössä on kolme karhotustapaa - tavallinen, itsenäinen ja ei karhotusta, joista jokainen valitaan traktorin ohjaamosta. Vaihto voidaan tehdä myös kesken työn liikkeessä. Kuva: Krone

Perhosyhdistelmässä on EasyCut-leikkuupalkki, joka sisältää SafeCut-, SmartCut- ja kiinteän suojausjärjestelmän. Niittopalkki seuraa maanpinnan muotoa patentoidulla DuoGrip-jousituksella ja hydraulijousitusta ohjataan traktorin ohjaamosta. Vakiovarusteena on ohjaustapa, jossa jompikumpi tai molemmat sivulohkot voidaan nostaa tai laskea erikseen. SectionControlin kanssa sillä voidaan ohjata sivulohkojen ohella myös etuleikkuria. Kiilassa ja päisteessä lohkot nousevat ja laskevat automaattisesti.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uusia ominaisuuksia

Kuten kaikissa EasyCut-malleissa, EasyCut B 950 Collectissa on nyt karkaistusta teräksestä valmistettu kannatussukset, jotka kuuluvat vakiovarusteisiin.

Leikkurin suojuksen vasemmalla puolella ajosuuntaan katsottuna on lisävipu, jolla voi antaa lisää tilaa koneen kytkemiseen.

Isobus-näytöstä voidaan seurata ja ohjata koneen toimintoja. Näytöstä näkyvät myös asetukset ja työn aikana kerätty tieto.
Isobus-näytöstä voidaan seurata ja ohjata koneen toimintoja. Näytöstä näkyvät myös asetukset ja työn aikana kerätty tieto.  Kuva: Krone

Automaattista käyttöä varten on saatavana valinnainen Isobus-yhteensopiva Comfort-ohjaus sähköisen esivalintalaatikon lisäksi. Vaihtoehtona on kolme ohjainmallia DS 500, CCI 800 ja CCI 1200 tai traktorissa oleva ISOBUS-yhteensopiva terminaali. Kaikissa on värillinen kosketusnäyttö, jossa kaikki tärkeimmät koneen toiminnot näkyvät käyttäjälle. Näitä päätteitä voidaan täydentää uudella ja valinnaisella CCI A3 AUX -joystickillä kaikkien toistuvien toimintojen käyttöä varten.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

EasyCut B 950 Collect

  • Työleveys 9,45 m
  • Kuljetusleveys 2,99 m
  • Kuljetuskorkeus alle 4,00 m, kun 20 senttiä tilaa alla
  • Kierrokset ulosotossa 1000 r/min
  • Hydrauliikkavaatimus 1 LS-linja Isobus-käytössä
  • Paino 2.980 kg
  • Tehotarve vähintään 160 hv (118 kW)

Tekstiä muutettu 12.1.2023. Ruuvikarhotin ei ole uutuus, koska se esiteltiin jo 2017. B 950 on aina ollut ruuvikarhotinmalli.