Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Bobcat E85 -kaivukone: Vakaa kaivaja

Bobcat E85 -kaivukone sai kiitosta kaivuvakaudesta.
Bobcat E85 -kaivukone sai kiitosta kaivuvakaudesta. Kuva: Arto Turpeinen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Ilmastoinnin teho oli riittämätön: ohjaamon lämpötila nousi yli 30 asteeseen testin aikana.
Ilmastoinnin teho oli riittämätön: ohjaamon lämpötila nousi yli 30 asteeseen testin aikana. Kuva: Arto Turpeinen
LCD-näyttöpaneelin toiminnot olivat monipuoliset.
LCD-näyttöpaneelin toiminnot olivat monipuoliset. Kuva: Arto Turpeinen
Kuva: Jukka-Pekka Lindbäck
Kuva: Aimo Vainio

Bobcat E85 sijoittuu Doosan Infracoren mallistossa välimaastoon, sillä samaa konetta myydään niin Doosanina kuin Bobcattinakin. Kyseessä on suhteellisen vanha malli, sillä ensiesittely tapahtui vuonna 2013.

Testikoneen varusteisiin lukeutui pidempi kaivuvarsi ja suurempi vastapaino. Ulottuvuus koettiinkin varsin hyväksi. Bobcatin hydrauliikkaa kuvailtiin kuitenkin tahmeaksi, eikä asiaa helpottaneet turhan jäykät kaivuvivut. Myös tela-ajon ja hydrauliikan yhtäaikainen toimivuus jättivät rutkasti toivomisen varaan. Toisaalta vaihtonapin kautta aktivoitava puomin tyvitaitto koettiin onnistuneeksi ratkaisuksi, sillä jalkapoljinta ei tarvitse käyttää, eikä sitä koneessa edes ollut. Kaatokuormamittauksissa Bobcatin lukemat olivat hyvällä tasolla

Bobcatin ilmastoinnin suorituskyky oli selvästi ryhmän heikoin, vaikka laitteisto huollettiin kesken testin. Kone oli ainoa, jonka hytin lämpötila oli vielä jäähdytystestin lopussa yli 30 astetta. Parhaaseen tulokseen eroa oli peräti 7 astetta. Melutaso puhallin täysillä ja koneen ulkopuolella oli kuitenkin testin pienimpiä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Bobcatin suodattimet ja päivittäisen tarkastuskohteet ovat varsin hyvin esillä. Eteenpäin kippaava ohjaamo helpottaa pääsyä esim. venttiilipöydälle. Akku on sijoitettu kekseliäästi puomin viereen. Päälle jäävää tyhjää tilaa voi olla houkutus käyttää säilytystilana, sillä näin pienissä koneissa tila on kortilla. Koteloon olisikin varsin helposti mahdollista askarrella omatekoinen säilytyslokero.

LCD-näyttöpaneelin toiminnot ovat monipuoliset. Järjestelmästä voidaan suurempien koneiden tapaan tarkkailla esim. huoltovälejä ja polttoaineenkulutusta.

Vakiovarusteita: 45 mm kumitelat, ilmastointi, 3 lisähydrauliikkaa, radio, pitkä varsi ja painavampi vastapaino, tankkauspumppu

Testikoneen lisävarusteet: Led-työvalot, Encgon EC209 pihdeillä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Testikoneen hinta: Hintaa ei ilmoitettu

Pisteet: 637 pistettä

Hintaa ei ilmoitettu