Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Wacker Neuson ET65: Herkkä hallittava

Tasainen tulos niin teknisissä mittauksissa kuin kuljettajien arvioissa toi voiton Wacker Neuson ET65 -kaivinkoneelle.
Tasainen tulos niin teknisissä mittauksissa kuin kuljettajien arvioissa toi voiton Wacker Neuson ET65 -kaivinkoneelle. Kuva: Arto Turpeinen
Osa kuskeista piti näyttöä hankalana käyttää
Osa kuskeista piti näyttöä hankalana käyttää Kuva: Arto Turpeinen
Hallintalaitteet olivat modernit ja tyylikkäät.
Hallintalaitteet olivat modernit ja tyylikkäät. Kuva: Arto Turpeinen
Wacker Neusonin mitat
Wacker Neusonin mitat Kuva: Arto Turpeinen

Wacker Neuson nousi tämänkertaisen vertailun voittoon tasaisella esityksellä. Teknisissä pisteissä kone oli kolmas, mutta kuljettajapisteet riittivät nostamaan saksalaismerkin ykköspallille. Pottia kerrytti vertailun paras kaivupuomin voima sekä kärkikastia olleet kaatokuormat, jotka osaltaan selittyvät toiseksi suurimmalla peräylityksellä. Hytti on varsin hiljainen, mutta näkyvyysmittauksissa tulos ei ollut paras mahdollinen. Lisäksi tela-ajo oli yksi hitaimmista.

Vuoden 2018 kahdeksan tonnin kokoluokan kaivukoneiden vertailussa osa kuljettajissa moitti Wacker Neusonin hydrauliikkaa turhan verkkaiseksi. Tällä kerta asiaan oli tullut parannusta, sillä puomiston saa tarvittaessa liikkumaan rivakasti. Kauhan linkkujen uusitun geometrian ansiosta myös liikeradat ovat erinomaiset – esimerkiksi puomi täysin ylhäällä kauha pysyy kiinni, eikä maata juuri pääse varisemaan ulos.

Muutoinkin kaivuominaisuudet herättivät innostusta, sillä hydrauliikka on todella nopeasti omaksuttavissa. Testikuljettajat kuvasivat kaivutyötä esim. lauseella: ”Ihan kuin olisin ajanut tätä koko ikäni”.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hallintalaitteet ovat modernin tyylikkäät ja kaivukahvat herkkäliikkeiset. Eräs testikuskeista kuitenkin piti näytön käytettävyyttä hieman hankalana etenkin lisähydrauliikan virtauksen säädön suhteen.

Wackerin konehuone on avara ja perinteiset tarkastuskohteet ovat hyvin esillä. Mukava yksityiskohta on esim. vaalea tankki, josta polttoaineen tason näkee ulkoapäin. Tankkauspumpun ylitäytön estävä anturi on kuitenkin turhan alhaalla, eikä säiliötä saa lähellekään täyteen. Lisäksi akku on sijoitettu todella hankalaan paikkaan ohjaamon alle. Ohjaamon saa kuitenkin kipattua eteenpäin.

Wacker Neuson on viime vuosina kasvattanut maailmanlaajuista markkinaosuuttaan reippaasti. Koneviestin toisen peräkkäisen kaivukonevertailun voiton perusteella asiaa ei ole syytä ihmetellä.

Yhteensä 682 pistettä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

KIITÄMME & MOITIMME:

  • Helposti omaksuttava hydrauliikka
  • Kaivupuomin voima
  • Kaatokuormat
  • Hidas tela-ajo
  • Nostovoima
  • Akku hytin alla