Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Minkä akkukäyttöisten työkalujen menekki on kasvussa?

Koneviesti kyseli sähkötyökaluja maahantuovilta yrityksiltä, mitkä akkutyökalut ovat tällä hetkellä kasvattaneet myyntiään, ja miltä akkutyökalujen menekki tulevaisuudessa näyttää.
Kuva: Makita Oy
Kuva: Ryobi Techtronic Industries Finland Oy

Akkutyökalut yleistyvät kautta linjan

Ei voida sanoa tiettyä työkalua, vaan kaikkien akkukoneiden menekki on kasvussa. Yhä isompia koneita korvataan akkukoneilla, joista saadaan aina vain enemmän tehoja irti. Kuluttajille myydään enemmän sähkökäyttöisiä vihertyökaluja. Samat akut käyvät kautta linjan niin puutarhakoneisiin kuin sähkötyökaluihin, mikä on kätevää. Kuluttajakoneissa jiirisahat ja pyörösahat sekä vihertyökalut ovat suositumpia kesäaikaan. Syksyisin rasvaprässi on suosittu maataloudessa ja maanrakennuksessa.

Henri Lahti, Tuotepäällikkö sähkötyökalut, Makita Oy

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Saman akun ympärille ekosysteemi työkaluja

Sähkötyökaluja korvataan akkukäyttöisillä työkaluilla laajalla rintamalla. Kun kaikki koneet toimivat samalla akulla, sen ympärille aletaan kerätä lisää työkaluja. Käytännössä 95 % myytävistä koneista on akkukoneita. Yksittäisistä työkaluryhmistä akkuporakoneet ja -iskukoneet ovat syrjäyttäneet lähes kokonaan johdolliset versiot. Suurin yksittäinen volyymi on akkujen myynti. Kesällä suosituimpia ovat puutarhatyökalut. Mökkikäytössä akkukäyttöiset laitteet ovat korvanneet tai korvaavat ruohonleikkurit, moottorisahat ja trimmerit. Niiden hyvä puoli on vähäinen huollontarve ja toimintavarmuus – akkukäyttöinen laite on myös käyttäjälle mukavampi.

Matias Poutanen, Sales director AEG & Ryobi, Techtronic Industries Finland Oy

Lue myös edellinen Konealan gallup:

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Miten arvioit sähkökäyttöisten koneiden muuttavan maarakennusalaa?