Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Metallivannesaha päihittää kulmahiomakoneen

Kulmahiomakoneen hintainen vannesaha sopii hyvin maatilan pajaan. Hiljaisuuden ohella sen etuja ovat katkaisun tarkkuus ja leikkauspinnan laatu niin tasaisuuden kuin kulmatarkkuudenkin suhteen.
Kuva: Jussi Knaapi
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Erittäin tärkeä ominaisuus on paloturvallisuus. Metallivannesahan käyttö ei edellytä tulityökurssia, koska kipinävaaraa ei ole. Hidas työnopeuskaan ei aina häiritse, koska laitteen voi jättää pyörimään yksikseen. ”Pakkaskestävyyskin” voi olla yksi valintaperuste.

Niin kätevä kuin kulmahiomakone onkin, näyttää se hiljalleen korvautuvan uudemmalla tekniikalla. Vertailu vannesahoihin on melko yksipuolinen. Kipinävaara, meteli, työturvallisuus yleensä sekä salakavalasti ilmaan leijuva metallipöly kirjataan kulmahiomakoneen miinuslistalle. Katkaisulaikatkaan eivät ole ilmaisia ja niitä kuluu, koska laikka on tehokas.

Koska leikkausura on monin kerroin leveämpi kuin sahassa, irtoaa metallipölyäkin runsaasti. Kulmahiomakone on edelleen hintansa väärti tilanteissa, joissa liikuteltavuus ja pääsy hankaliin kohteisiin on tarpeen.