Tiukka kilpailu

Kauhanpyörittäjien takuut pitenevät ja lisälaitevalikoima kasvaa

28.3.2018 / Koneviesti 05/2018

Kauhanpyörittäjiä valmistavat yritykset ovat hanakasti pyrkineet tekemään sopimuksia kaivinkonevalmistajien kanssa. Tavoitteena on ollut joko pääsy kaivinkonevalmistajan ensiasennuslisälaitteeksi tai vähintään oman kauhanpyörittäjän ja sen ohjausjärjestelmän asennusta helpottavien valmiiden liitäntöjen tuominen kaivinkoneeseen. Steelwrist solmi kymmenen vuotta sitten ensimmäisen sopimuksen Volvo CE:n kanssa saaden suosituimmuusaseman lisälaitetoimittajana. Sen jälkeen Steelwrist on tehnyt sopimuksen Yanmarin kanssa ja vuonna 2015 Steelwrist ja JCB sopivat ensiasennusvarusteyhteistyöstä. Myös muut kauhanpyörittäjävalmistajat ovat tehneet sopimuksia konevalmistajien kanssa. Rototilt ja Caterpillar ilmoittivat yhteistyöstä 2016 Bauma-messujen aikaan.

Kauhanpyörittäjä – tai rototiltti, jos niin halutaan – on olennainen osa nykyajan kaivinkonetta. Pyörittäjästä on kehittynyt välttämättömyyshyödyke, jota ilman monia töitä ei enää osaa edes kuvitella tehtävän.

Painetun Koneviestin kestotilaajana tai Koneviestin sähköisten palveluiden tilaajana sinulla on lukuoikeus kaikkeen koneviesti.fi:ssä olevaan sisältöön (artikkelit, arkistot ja näköislehdet).