Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Uranus-tuonti on keskittynyt työstökoneisiin – koneita harrastajille ja yrityksille

Uranus-tuonnin puuhamies, Heikki Kulju, on varsinainen monitoimimies. Radioamatööritoimintaa ja lentämistäkin harrastava, kiinaa puhuva ammattitaikuri on luonut Lapualle menestyvän työstökoneiden maahantuontiyrityksen.
Yrityksen perustaja Heikki Kulju esittelee Nova 300 ‑sorvia, joka on eräs eniten myydyistä malleista.  Myytäviin koneisiin voi tutustua yrityksen toimitiloissa Lapualla.
Yrityksen perustaja Heikki Kulju esittelee Nova 300 ‑sorvia, joka on eräs eniten myydyistä malleista. Myytäviin koneisiin voi tutustua yrityksen toimitiloissa Lapualla. 

 

Sorvintarpeesta kaikki alkoi

Toiminta lähti aikoinaan pienestä liikkeelle, sillä Kulju tarvitsi metallisorvia. Sopiva malli löytyikin USA:sta, mutta kaupat jäivät sillä kertaa syntymättä, koska kone toimi 110-voltin jännitteellä, eikä siten soveltunut käytettäväksi Suomessa.

Myöhemmin ollessaan aivan muissa asioissa käymässä Kiinassa, tuli sama laite uudelleen vastaan, ja tällä kertaa myös käyttöjännite oli sopiva. Siitä tuontitoiminta sitten alkoi, ensin hyvin pienimuotoisesti muutamalla koneella. Yksi tuli itselle ja pari ystäville.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pikkuhiljaa tieto levisi, ja yksi jos toinenkin koneen tarvitsija kääntyi Heikin puoleen konetarpeineen. Koneita tuotiin aluksi maahan pienissä erissä, ennakkoon tilatut kappaleet ja muutama ylimääräinen. Usein kuitenkin kaikki tulossa olevat koneet oli jo myyty ennen kuin toimitus ehti Suomeen saakka.

Liiketoiminta kasvoi

Liiketoiminta kasvoi vuosien kuluessa ja koneiden valikoima lisääntyi.

Tällä hetkellä valikoimissa on eniten koneita puutöihin ja metallin työstöön. Eräs suuri tuoteryhmä ovat metallisorvit, joista suosituimpia malleja on myyty Suomeen jo satoja kappaleita.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kulju käy useasti vuodessa Kiinassa tapaamassa konetoimittajia ja sopimassa uusien koneiden tuomisesta.

Monet koneista ovat sellaisia, joiden tuontiin idea on tullut käyttäjiltä, jotka ovat tarvinneet jotakin Suomesta hankalasti saatavilla olevaa erikoiskonetta. Esimerkiksi pellin työstössä käytettävän englantilaisen pyörän päätyminen konevalikoimaan on tällainen tapaus.

Koneet Kiinasta

Lähes kaikki koneet tulevat Kiinasta. Valikoimaa on maassa paljon ja laatueroja koneiden välillä runsaasti. Heikki kertookin suosiolla jättävänsä kaikista halvimmat tarjoukset omaan arvoonsa, sillä laatu maksaa – myös Kiinassa. Usein ennen jonkin koneen tuontipäätöstä selvitetään, onko kyseistä mallia käytössä maailmalla. Riskejä ei kannata ottaa, vaan keskittyä sellaisiin koneisiin, joiden käytöstä on jo muualla saatu hyviä kokemuksia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

EU on yksinkertaistanut koneiden maahantuontia, sillä erillisiä testejä ei tarvita – CE-merkintä koneessa riittää. EU on niin suuri markkinakohde, että poikkeuksetta kaikki konevalmistajat ovat huolehtineet laitteisiinsa CE-merkinnät.

Myytyjen koneiden takuu- ja huoltoasiat hoidetaan keskitetysti Lapualla.

Toiminta laajenee

Yritykselle on juuri valmistunut uusi noin 600 m² varasto, jossa on myös mahdollista esitellä ostajille koneita. Liiketoiminta on koko ajan kasvussa, joten uudetkaan tilat eivät ilmeisesti riitä kovin pitkälle. n

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Avaa artikkelin PDF