Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Historialliset koneet valloittavat Helsingin keskustan 9.6.2017 - Komea traktorikavalkadi

MTK ja sen yhteistyökumppanit tuovat vanhat traktorit sekä muita maa- ja metsätaloudessa käytettyjä historiallisia työkoneita näytteille Helsingin Rautatientorille perjantaina 9.6. klo 9–15.

MTK:n ja Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi järjestettävässä tapahtumassa on historiallisten työkoneiden lisäksi mukana myös viimeisintä traktori-, puimuri- ja metsätyökonekalustoa. Traktorit ja työkoneet tulevat tapahtumaan ympäri Suomen useiden eri museoiden, traktoriyhdistysten ja yksittäisten koneharrastelijoiden kautta. Uusinta kalustoa edustavat Valtra, Ponsse ja Sampo Rosenlew. Yli sadan maaseudun työkoneen kavalkadi lähtee liikkeelle Kaisaniemen puistokujalta kello 13.15. MTK 100 -työkonekavalkadi kulkee Rautatientorin ja Rautatieaseman ohi Mannerheimintietä pitkin kohti Messukeskusta, jossa on samanaikaisesti käynnissä MTK:n 34. liittokokous. Valtaosa Rautatientorin näyttelykalustosta jää torille, jossa ohjelma jatkuu kello 15 asti.

Ilmaisessa yleisötapahtumassa on työkonenäyttelyn lisäksi tarjolla mm. ruokamaistiaisia ja monipuolista ohjelmaa koko perheelle. Tapahtumaa ja kavalkadin etenemistä voi seurata suorana videolähetyksenä netissä osoitteista mtk.fi ja maaseuduntulevaisuus.fi.

Tapahtuman järjestävät yhdessä MTK:n kanssa Aarre-lehti, Apetit, BELARUS-gruppa Finljandija, Hankkija, Helsingin kaupunki, HKScan, Koneviesti, LähiTapiola, Maaseudun Sivistysliitto, Masinistit ry, International Harvester Suomi, John Deere Club Finland, Fordson Club Finland, Maaseudun Tulevaisuus, Ponsse, Raisio Oyj (Elovena ja Raisioagro), Ruokatieto Yhdistys ry, Sampo Rosenlew, Suomen maatalousmuseo Sarka, Suomen 4H-liitto, Tanssin Tiedotuskeskus Dance Info Finland, Tapahtumapalvelu Järjestys.fi, Valtra, Vanhat Valmetit -traktorikerho ry, Yara, Ypäjän Hevosopisto sekä useat koti- ja maatalousmuseot, yksittäiset kone- ja traktoriharrastelijat ja MTK:n jäsenet.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisätietoa MTK 100 traktorikavalkadi -tapahtumasta löydät osoitteesta: www.mtk.fi/traktorikavalkadi ja juhlavuoden sivustolta www.kasvutarinoita.fi. Tapahtumaa voi seurata myös suorana videolähetyksenä osoitteessa mtk.fi ja sosiaalisessa mediassa #mtk100 #työkonekavalkadi ja #suomi100.