Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Suomalaiset yritykset näyttävästi esillä EuroTier-näyttelyssä

Suomalaiset osallistuivat Hannoverissa 13–16.11. järjestettävään EuroTier-näyttelyyn sekä messuvieraina että näytteilleasettajina. Monilla kansainvälisten yritysten osastoilla oli myös suomalaisia esittelijöitä.
Kuvassa vasemmalta lukien ministeri Leppä, tulkki Nina Domisch, Sampsa Mäkinen (Antti-Teollisuus), Pekka Vinkki (Demeca), Stephanie Alves (Demeca), Johanna Ratia (Farmtools), Juha Hööpakka (JPT-Industria), Pekka Paloniemi (Kometos), Ari Kuhalampi (MPH Products). (UO)
Kuvassa vasemmalta lukien ministeri Leppä, tulkki Nina Domisch, Sampsa Mäkinen (Antti-Teollisuus), Pekka Vinkki (Demeca), Stephanie Alves (Demeca), Johanna Ratia (Farmtools), Juha Hööpakka (JPT-Industria), Pekka Paloniemi (Kometos), Ari Kuhalampi (MPH Products). (UO) Kuva: Matti Turtiainen
Ala-Talkkari oli tällä kertaa mukana Hannoverissa sisäosastolla. Antti Ala-Talkkari esitteli sekä järeää palopäätä että viljankuivuriin kytkettävää haketta polttoaineenaan käyttävää uunikonttia. (MT)
Ala-Talkkari oli tällä kertaa mukana Hannoverissa sisäosastolla. Antti Ala-Talkkari esitteli sekä järeää palopäätä että viljankuivuriin kytkettävää haketta polttoaineenaan käyttävää uunikonttia. (MT) Kuva: Matti Turtiainen
Suomen yhteisosastolla oli nähtävänä JPT-Industrian valmistama rehunvalmistuslaitos, joka on sijoitettu konttiin. Laitos toimitetaan avaimet käteen periaatteella, jolloin asennukseen ei kulu aikaa, ja laitos on tarvittaessa helppo myydä edelleen. Valmiin kokonaisuuden jälleenmyyntiarvo on parempi kuin yksittäisten käytettyjen komponenttien, minkä vuoksi rahoituksessa voidaan käyttää jopa leasingia. (UO)
Suomen yhteisosastolla oli nähtävänä JPT-Industrian valmistama rehunvalmistuslaitos, joka on sijoitettu konttiin. Laitos toimitetaan avaimet käteen periaatteella, jolloin asennukseen ei kulu aikaa, ja laitos on tarvittaessa helppo myydä edelleen. Valmiin kokonaisuuden jälleenmyyntiarvo on parempi kuin yksittäisten käytettyjen komponenttien, minkä vuoksi rahoituksessa voidaan käyttää jopa leasingia. (UO) Kuva: Uolevi Oristo
Avant on tuttu näky Hannoverin näyttelyissä. Jälleen kerran näyttävällä osastolla mukana ollut yhtiö esitteli uutuutena kuvan jäykän harjalaitteen, jolla onnistuu rehun jätteiden siirtokin ruokintapöydällä. (MT)
Avant on tuttu näky Hannoverin näyttelyissä. Jälleen kerran näyttävällä osastolla mukana ollut yhtiö esitteli uutuutena kuvan jäykän harjalaitteen, jolla onnistuu rehun jätteiden siirtokin ruokintapöydällä. (MT) Kuva: Matti Turtiainen
Suomalainen KärkiAgri esitteli kivennäistuotteitaan. Uutuutena oli uusi pakkausmuoto: muoviämpärin sijaan ensi kesälle on tarjolla pahvilaatikkoon pakattua nuolukivennäistä. Kuvassa oleva pakkaus ei vielä liene lopullinen materiaali, mutta lähellä sitä. Ajatuksena on muovijätteen vähentäminen ja kierrätyksen helpottaminen. (SN)
Suomalainen KärkiAgri esitteli kivennäistuotteitaan. Uutuutena oli uusi pakkausmuoto: muoviämpärin sijaan ensi kesälle on tarjolla pahvilaatikkoon pakattua nuolukivennäistä. Kuvassa oleva pakkaus ei vielä liene lopullinen materiaali, mutta lähellä sitä. Ajatuksena on muovijätteen vähentäminen ja kierrätyksen helpottaminen. (SN) Kuva: Seppo Nykänen

Näyttelyjärjestäjien listalla oli yhteensä 26 suomalaisyritystä, minkä lisäksi suomalaisia valmistajia oli esillä myös päämiestensä osastoilla. Suomalaiset näyttelykävijät saivat palvelua äidinkielellään yli kolmellakymmenellä osastolla.

Kuusi suomalaisyritystä osallistui Business Finland Oy:n ja maa-ja metsätalousministeriön yhteistyössä kokoamalle Agrotechnology from Finland -yhteisosastolle.

Maatalousministeri Jari Leppä avasi Suomen osaston 13.11. Ministeri Leppä korosti kotimaisen maa- ja metsäkonevalmistuksen viennin merkitystä, jonka arvo oli v. 2017 miljardi euroa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Maa- ja metsätalouskoneiden tuotannon arvo on 1,3 mrd euroa, kertoi Elina Puszkarzewicz Business Finland Oy:stä. Vienti on kasvanut tasaisesti, tuonnin arvo on sen sijaan pysynyt alle 400 miljoonassa eurossa.

”Digitalisaatio on suomalaisten yritysten suurin kasvun moottori sekä jo olemassa olevalle liiketoiminnalle että uuden liiketoiminnan luomiselle. Maatalouden pitää olla eturivissä ottamassa käyttöön uusia digipalveluita ja -järjestelmiä”, totesi ministeri Leppä. ”Tulevaisuuden ruokajärjestelmän on pystyttävä tuottamaan turvallista, ravitsevaa ja maukasta ruokaa tavalla, joka on kestävä ja vastustuskykyinen, ja joka ylläpitää tuotantoeläinten hyvää terveyttä ja hyvinvointia. Sellaisen järjestelmän luomisessa teknologia on avainasemassa”.

Ministeri Leppä korosti myös, että uusia digitalisaatioon, automatiikkaan, robotiikkaan, tekoälyyn ja paikkatietoon perustuvia tekniikoita käytetään jo nyt merkittävässä määrin metsä- ja maataloustuotannossa. Suomi on tunnetusti eturivissä maa- ja metsätalouden digitaalisten sovellutusten kehityksessä ja käytössä. Karttasovellusten ja paikkatiedon hyödyntäminen on myös maataloudessa arkipäivää. Esimerkiksi lypsykarjatuotannossa digitalisaatio on jo muuttanut tuotantoa merkittävästi robottilypsyn yleistyttyä. Jatkossa erilaisilla mittausmenetelmillä on keskeinen rooli maidonlaadun seurannan lisäksi eläinten terveyden ja hyvinvoinnin seurannassa.

Ministeri hyödyntää itsekin nykyaikaista tekniikkaa, sillä Katriina ja Jari Lepän tila siirtyi robottilypsyyn jo vuonna 2003.