Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Sarka etsii kesäkohdetta

Kesäkohteena voi toimia ei-ammatillisesti hoidettu museo, kokoelma tai muu vastaava kohde. Sen tulee aihepiiriltään käsitellä maatalouden tai maaseudun historiaa tai nykyaikaa. Tarkoituksena on nostaa maataloushistorian harrastuksen ja paikallisen kulttuuritoiminnan arvostusta.

Kesäkohde toimii Suomen maatalousmuseon etänäyttelynä yhden kesän ajan. Kesäkohde saa tarvittaessa maatalousmuseolta neuvoja ja vinkkejä toimintaansa, sen toimintaa esitellään mm. Saran verkkosivuilla ja kesälehdessä sekä lehdistötiedottein. Valintaan ei liity rahapalkintoa.

Kohteen on oltava toiminnaltaan aktiivinen ja oman esineistönsä tai rakennuskantansa tarinat tunteva. Kohdetta tulee hoitaa jatkuvuudella ja asianmukaisesti. Kesäkohteen valinnassa annetaan erityistä arvoa sille, että kohteella on jokin mainio lisäpiirre. Kohde voi sijaita missä päin Suomea tahansa.

Kesäkohteeksi voi hakea lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen 28.2.2011 mennessä Suomen maatalousmuseo Sarkaan. Hakemuksen tulee sisältää kuvaus kohteesta sekä liitteenä esimerkiksi esite, valokuvia, kokoelmaluettelo tai vastaava, toimintasuunnitelma tai selostus siitä, mikä erityinen piirre kohteella on.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Valittu kohde julkistetaan maaliskuussa 2011.

Suomen maatalousmuseo Sarka hakee kesäkohdetta nyt neljännen kerran. Vuonna 2008 kohteena toimi korpilahtelainen Ylä-Tihtarin tila ja vuonna 2009 nilsiäläinen Anttilan tila. Viime vuonna kesäkohteeksi valittiin Yläneen kotiseutumuseo.

Lisätietoja: Elsa Hietala; elsa.hietala@sarka.fi; p. (02) 7637 7012

Suomen maatalousmuseo Sarka etsii yhteistyökumppanikseen kesän 2011 kesäkohdetta.

Avaa artikkelin PDF