Sarka etsii kesäkohdetta
Kesäkohteena voi toimia ei-ammatillisesti hoidettu museo, kokoelma tai muu vastaava kohde. Sen tulee aihepiiriltään käsitellä maatalouden tai maaseudun historiaa tai nykyaikaa. Tarkoituksena on nostaa maataloushistorian harrastuksen ja paikallisen kulttuuritoiminnan arvostusta.
Kesäkohde toimii Suomen maatalousmuseon etänäyttelynä yhden kesän ajan. Kesäkohde saa tarvittaessa maatalousmuseolta neuvoja ja vinkkejä toimintaansa, sen toimintaa esitellään mm. Saran verkkosivuilla ja kesälehdessä sekä lehdistötiedottein. Valintaan ei liity rahapalkintoa.
Kohteen on oltava toiminnaltaan aktiivinen ja oman esineistönsä tai rakennuskantansa tarinat tunteva. Kohdetta tulee hoitaa jatkuvuudella ja asianmukaisesti. Kesäkohteen valinnassa annetaan erityistä arvoa sille, että kohteella on jokin mainio lisäpiirre. Kohde voi sijaita missä päin Suomea tahansa.
Kesäkohteeksi voi hakea lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen 28.2.2011 mennessä Suomen maatalousmuseo Sarkaan. Hakemuksen tulee sisältää kuvaus kohteesta sekä liitteenä esimerkiksi esite, valokuvia, kokoelmaluettelo tai vastaava, toimintasuunnitelma tai selostus siitä, mikä erityinen piirre kohteella on.
Valittu kohde julkistetaan maaliskuussa 2011.
Suomen maatalousmuseo Sarka hakee kesäkohdetta nyt neljännen kerran. Vuonna 2008 kohteena toimi korpilahtelainen Ylä-Tihtarin tila ja vuonna 2009 nilsiäläinen Anttilan tila. Viime vuonna kesäkohteeksi valittiin Yläneen kotiseutumuseo.
Lisätietoja: Elsa Hietala; elsa.hietala@sarka.fi; p. (02) 7637 7012
Suomen maatalousmuseo Sarka etsii yhteistyökumppanikseen kesän 2011 kesäkohdetta.
Osaston luetuimmat
- Powerliftillä työskentelevän Anu Virtasen intohimona on nostaminen – ”Jos voittaisin lotossa, kotipihani olisi täynnä kurottajia”
- Vetokisojen kirkasta aatelia - Mäkivetokisat, Kasukkala
- Sähköinen voimansiirto maarakennuksessa
- Ilouutinen tuleville rahtisahureille - Siirrettävän Slidetec-kenttäsirkkelin ensinäytös
- Suomen Imurikeskus Oy: Iso valikoima tuo imuvoimaa
- Valtran Suolahden tehtaalla tuotantoa kehitetään portaittain, jotta tuotantomääriä saadaan kasvatettua – yhden traktorin valmistusaika on noin kahdeksan tuntia
- Nivalan maaseutunäyttely oli Suomen suurin rehukoneiden työnäytös — esillä oli kalustoa paljon ja monipuolisesti