Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Moottorisahauksen Suomen- ja Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan 14.–15.6.2019 Suomen Metsämuseo Luston kentällä

Kesä on kilpamoottorisahauksen aikaa. Tänä vuonna on MM-kilpailujen välivuosi, joten Suomen kilpamoottorisahauksesta vastaava Sumoki ry päätti järjestää SM-kilpailujen yhteydessä myös Pohjoismaiden mestaruuskisat. Kilpailut järjestetään samaan aikaan pidettävien Metku-Metsäkulttuuripäivien rinnalla.
Tämän vuoden moottorisahauksen SM-kisat pidetään perinteisesti Suomen Metsämuseo Luston kentällä. Mukana on myös nuorempaa kilpailijasukupolvea, kuten edellisvuonna osallistunut Evon Metsäoppilaitoksen opiskelija Kasimir Kannisto.
Tämän vuoden moottorisahauksen SM-kisat pidetään perinteisesti Suomen Metsämuseo Luston kentällä. Mukana on myös nuorempaa kilpailijasukupolvea, kuten edellisvuonna osallistunut Evon Metsäoppilaitoksen opiskelija Kasimir Kannisto. Kuva: Matti Turtiainen
Kansainvälisyyttä viikonloppuun tuovat kilpailijat Ruotsista ja Norjasta, molemmat ovat ilmoittaneet mukaan myös naisten luokan kilpailijan. Lisäksi mukana ovat virolaiset kilpailijat PM-kilpailun vierailijoina. Virolaiset ovat olleet mukana myös SM-kilpailuissa jo aikaisempina vuosina oman harjoituskilpailunsa myötä. 2018 mukana oli kuvan Tony Reinsalu.
Kansainvälisyyttä viikonloppuun tuovat kilpailijat Ruotsista ja Norjasta, molemmat ovat ilmoittaneet mukaan myös naisten luokan kilpailijan. Lisäksi mukana ovat virolaiset kilpailijat PM-kilpailun vierailijoina. Virolaiset ovat olleet mukana myös SM-kilpailuissa jo aikaisempina vuosina oman harjoituskilpailunsa myötä. 2018 mukana oli kuvan Tony Reinsalu. Kuva: Matti Turtiainen

Kilpamoottorisahaus on Euroopan tasolla vahva kilpailulaji. Kansainvälistä kilpailutoimintaa pyörittävä IALC järjestää aina parillisina vuosina MM-kilpailut, viimeksi 2018 Norjassa. PM-kilpailuja on järjestetty välivuosina,.Edellisen PM-kilpailun järjestivät norjalaiset, osittain MM-kilpailujen ennakkoharjoituksena.

Suomessa nyt pohjoismaisuutta mukana

Suomen järjestelyistä vastaava Sumoki ry päätti tänä vuonna järjestää MM-kisojen välivuodelle sopivan PM-kilpailun. Norjalaiset ovat kovia kilpailijoita, ja viimeisten vuosien aikana myös ruotsalaiset ovat nostaneet panostuksiaan. Ruotsalaisille oman maan sahavalmistaja onkin järjestänyt paljon tukea, ja osa kilpailijoista toimii myös tehtaan virallisina sahatestaajina. Molemmista maista on mukana myös naisten luokan kilpailijat.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Aktiiviset virolaiskilpailijat osallistuvat myös PM-kilpailuihin, eli he osallistuvat vierailijoina mukaan kilpailuun. Mukana on siis käytännössä neljä maata.

Osalla suomalais- kilpailijoista välivuosi

Suomenmestaruuskilpailuissa mukana on jälleen moninkertainen mestari Jukka Perämäki, sekä useita viime vuosien mitalisteja. Mukana on myös edellisvuoden tavoin Evon metsäoppilaitoksen oppilaita. Uutena kilpailijana on mukana puunkaatoyrittäjän töitä tekevä Ronny Holmström.

Harmillisesti osa viimevuosien menestyneistä kilpailijoista on jäänyt tänä vuonna pois kilpailuista.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuvat: Matti Turtiainen