
Moottorisahauksen Suomen- ja Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan 14.–15.6.2019 Suomen Metsämuseo Luston kentällä


Kilpamoottorisahaus on Euroopan tasolla vahva kilpailulaji. Kansainvälistä kilpailutoimintaa pyörittävä IALC järjestää aina parillisina vuosina MM-kilpailut, viimeksi 2018 Norjassa. PM-kilpailuja on järjestetty välivuosina,.Edellisen PM-kilpailun järjestivät norjalaiset, osittain MM-kilpailujen ennakkoharjoituksena.
Suomessa nyt pohjoismaisuutta mukana
Suomen järjestelyistä vastaava Sumoki ry päätti tänä vuonna järjestää MM-kisojen välivuodelle sopivan PM-kilpailun. Norjalaiset ovat kovia kilpailijoita, ja viimeisten vuosien aikana myös ruotsalaiset ovat nostaneet panostuksiaan. Ruotsalaisille oman maan sahavalmistaja onkin järjestänyt paljon tukea, ja osa kilpailijoista toimii myös tehtaan virallisina sahatestaajina. Molemmista maista on mukana myös naisten luokan kilpailijat.
Aktiiviset virolaiskilpailijat osallistuvat myös PM-kilpailuihin, eli he osallistuvat vierailijoina mukaan kilpailuun. Mukana on siis käytännössä neljä maata.
Osalla suomalais- kilpailijoista välivuosi
Suomenmestaruuskilpailuissa mukana on jälleen moninkertainen mestari Jukka Perämäki, sekä useita viime vuosien mitalisteja. Mukana on myös edellisvuoden tavoin Evon metsäoppilaitoksen oppilaita. Uutena kilpailijana on mukana puunkaatoyrittäjän töitä tekevä Ronny Holmström.
Harmillisesti osa viimevuosien menestyneistä kilpailijoista on jäänyt tänä vuonna pois kilpailuista.
Kuvat: Matti Turtiainen
Osaston luetuimmat
- KoneAgriassa enemmän näytteilleasettajia kuin koskaan – tila ei riittäisi, jos kaikki isot toimijat olisivat mukana
- Prosilva Oyj vahvistaa toimintaansa - Lisää panostuksia markkinointiin
- Yrittäjien Maatalouden johto vietti merkkipäiviä – yhteensä 130 vuotta kokemusta maatalouskaupasta
- Powerliftillä työskentelevän Anu Virtasen intohimona on nostaminen – ”Jos voittaisin lotossa, kotipihani olisi täynnä kurottajia”
- Maxpossa oli laitteita moneen tarkoitukseen – lisää Maxpo-uutuuksia esittelyssä
- Pyrolyysilämpölaitos tuottaa biohiiltä ja kaukolämpöä samassa prosessissa – tisleiden hyödyntämisessä vielä haasteita
- Vinssausyritys Vinssi