Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Komatsulla komponenttipula haasteena, ja koneilla lähes vuoden toimitusaika – ”Kukaan ei tiedä, minkä verran koneen valmistus maksaa vuoden päästä”

Komatsu Forestilla on hyvin kysyntää, mutta koneiden hinnat ovat nousussa.
jämsänkoski

Komatsu Forest Oy:n toimitusjohtaja Jari Nurminen arvioi, että vieraita FinnMetkossa on käynyt hyvin ja tunnelmat ovat myönteiset. Töitä on asiakkailla hyvin, mutta kustannusten nousu on vaikea ottaa takaisin työn taksoissa.

Energiakriisi näkyy myös harvestereiden kysynnässä. ”Harvesterit peruskoneena sopivat hyvin myös energiapuun korjuuseen”, Nurminen toteaa. Hän kertoo myös koneiden energiapuuvarustelusta.

Hänen mukaansa tilauskirjat näyttävät Komatsulla erittäin hyvältä, mutta uuden tehtaan käynnistämisessä oli jonkin verran viiveitä viime kesällä. Korona hidasti tehtaan toimintaa Ruotsissa ja nyt haasteena on komponenttien saatavuus. ”Tuotanto ei ole sillä tasolla kuin pitäisi”, hän toteaa. Nurminen kertoo, että koneita odottaa tehtaalla puuttuvien komponenttien vuoksi puolivalmiina.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Venäjän aloittama hyökkäyssota Ukrainaan vaikeutti tehtaan toimintaa”, Nurminen kertoo. Sen vuoksi tiettyjä malleja myydään lähes vuoden päähän ja kustannustaso on nousussa. Nurmisen mukaan kukaan ei pysty sanomaan, minkä verran koneen tekeminen maksaa vuoden päästä.

Nurminen pohti myös lyhyesti Komatsun tuotekehityksen suuntaa. Katso Jari Nurmisen koko haastattelu FinnMetkossa.