Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kuivikkeiden koneellinen levitys yleistyy

Kuivikkeiden koneelliseen ja automatisoituun jakeluun on tarjolla useita erilaisia ratkaisuja, jotka riippuvat kuivikkeen laadusta ja tuotantorakennuksista.

Koneellisen tai automatisoidun jakelun etuna on, että kuivikkeita voidaan jakaa aiempaa useammin, mutta pienempinä erinä. Eläinten olosuhteet paranevat, mutta kuivikkeiden menekki ei kasva. Levitys on pölyistä työtä, jossa työtapaturman vaara on usein suuri.

Kuivitustarve voidaan ajoittaa oikein mittaamalla tuotantorakennuksen ilman kosteutta ja ammoniakkipitoisuutta. Ranskalainen Sentinel Robot voidaan varustaa antureilla, jolloin se pystyy löytämään juuri ne kohdat, joihin kuivikkeiden levitys on tarpeen.

Kuivitustarvetta voidaan vähentää myös sekoittamalla kuivikepohjaa säännöllisesti. Tästä oli esimerkkinä robotti, joka kulkee itsenäisesti siipikarjahallin lattialla kääntäen kuivikepohjaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuivikkeiden tehokkaaseen käyttöön tullaan panostamaan aiempaa enemmän, koska niiden käyttö lisääntyy sekä hyvinvointimääräysten että tilojen kannattavuushaasteiden vuoksi. Eläinten ja työntekijöiden hyvät olosuhteet ovat tuotannon määrää ja laadun sekä kuluttajien mielikuvien kannalta ensiarvoisen tärkeitä.