Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Autohakkuri uuteen kuljettajakoulutukseen

Tiistaina 23. elokuuta luovutettiin koulutuskäyttöön Tampereen ammattiopiston Kurun toimipisteessä autohakkuri. Jenz 561R -hakkuri on MB Actros 2648 -kuorma-autoalustalla.

Autohakkurin kuljettajan koulutus on alkanut tänä syksynä Tampereen ammattiopistossa ensimmäisenä Suomessa. Koulutuksen tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen henkilö pystyy toimimaan itsenäisesti ja taloudellisesti tuottavalla tavalla autohakkurin kuljettajana alan yrityksissä. Hän osaa myös huolehtia hakkurin toimintakunnosta.

Koulutus on erittäin käytäntöpainotteista, ja sen loppuvaiheessa on kymmenen viikon työssäoppimisjakso työpaikoilla. Painopisteinä ovat oikeat työtekniikat ja työn laatu. Keskeisenä osana koulutusta on myös kustannustietoisuus korjuun, haketuksen ja kuljetuksen eri vaiheissa.

Koulutukseen sisältyy autohaketuksen lisäksi metsäenergian korjuuta ja hakkeen kuljetusta käyttöpaikoille metsäenergian korjuu- ja kuljetuskokonaisuuden ymmärtämiseksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tilaisuudessa oli mukana myös edustajia kuorma-autoalustan toimittajalta Veholta, hakkurin toimittajalta Ideachipiltä, hakkeen toimituksen yhteistyökumppani JH-Kuljetukselta sekä Tampereen ammattiopiston johtoa.

Avaa artikkelin PDF